Stora datamängder kan hjälpa gamemakers vara “nästa Angry Birds”

Singapore start ZelRealm Interactive tror spelet apps utrymmet är bördig start marken för att driva sin stora datamängder plattform som kallas Sogamo, med syfte att göra det “gold standard” för att hjälpa speltillverkare att uppnå bättre monetarisering genom att förstå spelarnas spelhistoria, beteende och psykologi.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

“Det är ingen idé att göra Sogamo” om det inte kan samlas och kritan massor av data snabbt för att hjälpa spelutvecklare och utgivare med intäktsskapande beslutsfattandet, säger Elvin Li, 30-åriga grundare och VD för ZelRealm Interactive.

Den Sogamo plattform – som står för sociala spel analys, intäktsgenerering och optimering – riktar sig främst till både sociala och mobila spel, inklusive de som skapats av oberoende app utvecklare, Li sade i en intervju. Spel utgör huvuddelen av de mest populära program på app butiker, och spelutvecklare sociala går också från Facebook till den mobila utrymme, tillade han.

Start arbetar också med några av de “stora grabbarna” i spelvärlden att bygga kraftfulla analyssystem, på ett sätt som är analogt med hur “Apple-enheter har Samsung delar i dem”, tillade han.

Enligt Li vill start att utöka sin kundbas “från dessa stora killar till mindre killar” som gör spelet apps, och en nyckelfaktor för app framgång är analys och marknadsföring som bara kan komma från att veta användarnas spel beteende att locka dem .

Utvecklare spendera mycket på reklam, men vad de tjänar från spelare är inte tillräckligt för att täcka dessa kostnader, sade Li. “[Detta är ett fall] negativ LTV (aktuellt värde), vilket innebär under hela perioden någon spelar spelet, betalar han mindre än vad du har betalat för att få honom.”

Kort sagt, vill företaget sina analysverktyg för att “hjälpa företag att bli nästa Angry Birds”.

Födelse Sogamo, ZelRealm Interactive har idag 13 anställda. Det grundades 2008 av Li medan han studerade beräkningsbiologi vid National University of Singapore (NUS). Han utexaminerades 2010.

Företaget initialt inte anges att analysera spelet som sin verksamhet. När Li började med tre andra grundare, som alla kvar efter ett år, den ursprungliga avsikten var att vara “en eBay [marknadsplats] för virtuella varor”. Men idén inte ta bort som laget kunde inte samla in pengar, förklarade Li.

Så vi svängas till att plug-ins för virtuella artikel butiker. Medan du gör det, märkte vi de flesta spelutvecklare tenderade att vilja titta på data för virtuella post inköp, och insåg ingen bryr sig om butiken [sälja varorna]. Det handlar om, analys, inte e-handel “, konstaterade han.

Därav idén till Sogamo planterades i 2011, och det tog ett par upprepningar och massor av experiment. Big datateknik var inte lika populär sedan, och få människor hade den tekniska kunskapen om teknik som snabbt kan “samla stora uppgifter och analysera on the fly”, sade Li.

Kärn utveckling för Sogamo började först i mitten av förra året, och bolaget planerar att börja marknadsföra det senare denna månad, med början i Game Developers Conference (GDC) i San Francisco.

I november förra året, fick start US $ 500.000 i såddfinansiering från IncuVest och National Research Foundation (NRF) under Technology Inkubation Scheme (TIS).

En hel del av US $ 500.000 fond gick till forskning, och en del av det gick till främjande och nätverksinsatser, sade Li som beskrev hans företag som “mycket tekniskt tunga och tekniskt kunniga”. Bland det totala antalet anställda, 9 anställda är IT-specialister, och fyra är i försäljning.

Läsa spelare, The Sogamo plattformen är för närvarande tillgängliga via två produkter. Den första är den Sogamo.com webbplats som erbjuder en gratis, grundläggande analystjänst, ett koncept som liknar Google Analytics, sade Li. När du har skapat en Sogamo.com konto, kan en spelutvecklare integrera fri programvara med hans eller hennes eget spel och börja se “den enkla saker, såsom tabeller, diagram och aggregerade data som vem dina bästa betalande spelare är och vilka länder de är från”.

Den andra är Sogamo x10, som erbjuder prediktiv analys, avsedda att råda utvecklare om hur man bäst tjäna pengar på spelare baserat på att känna den senares spelbeteende och psykologi. Namnet “x10” är homophonic lek på ordet “utöka”. Det kommer att finnas tillgänglig som software-as-a-service (SaaS) med en månadsavgift, men företaget arbetar fortfarande ut en siffra, sade Li.

Medan användare kan sikten ut granulära insikter från den fria Sogamo.com databasen, måste de upptäcka dessa mönster själva från att titta på data, förklarade Li. “[Med Sogamo x10], vad vi tar betalt för är förutsägelser. Om jag är en spelutvecklare och jag vet att det är min topp en procent betalningsmottagare, nu handlar det om hur man locka dem [att betala], inte bara från en affärssynpunkt [om hur mycket att ta betalt], men också från en design, PR och psykologisk synvinkel. ”

Till exempel, om en viss spelare förflutna historien har visat honom att vara mycket sällskaplig med andra spelare och har en tendens att använda vissa, virtuella föremål, den mjukvara för analys rekommenderar en PR-strategi där denna spelare att byta specifika virtuella varor med andra spelare och få en belöning.

“Att förstå en användarprofil är något du inte kan få från grafer eller diagram. Det är bara [möjlig] genom att förstå användarnas beteende, baserat på vissa parametrar”, säger Li.

Finansiering den största utmaningen, frågan om den största utmaningen han möter sedan grundandet start för fem år sedan, sade Li det var att få finansiering, särskilt i ett tidigt skede av inrättandet av företaget. “I Singapore, som en ung grabb utan någon industriell kunskap, försöker att gå ut för att samla in pengar är svårt [eftersom du] inte har referenser.

En annan utmaning var att få kompetent talang. “Du vill ha de bästa människor [men] killarna föredrar att arbeta för banker. Människor vill stabila jobb och stabila löner”, tillade han. “Men startup inte bli framgångsrik inom en dag eller två. Om människor inte ser resultat inom några månader, de vill gå vidare.

Start scenen i Singapore har ändrats väsentligt sedan. “För fem år sedan, var du förmodligen tvinga en god vän att sluta ett stabilt jobb och ge [start] ett försök. Idag är annorlunda, med fler framgångar och människor mer intresse för startups. Och regeringen gör ett bra jobb i gör start scen levande “, säger Li.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera