Peking kräver US förklara Huawei spioneri

Kina har krävt en förklaring över rapporterna US National Security Agency (NSA) hade hackat servrar kinesiska telekomjätten Huawei Technologies, och spionerade på sina ledande befattningshavare.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Det kinesiska utrikesministeriet sade att regeringen var “allvarligt oroad” över påståendena NSA hade skapat bakdörrar att spionera på servrar som är placerade i Huaweis huvudkontor, rapporterade China Daily på tisdagen.

De Edward Snowden avslöjanden har skakat regeringar, globala företag, och tekniken världen. När vi ser tillbaka ett decennium från nu, förväntar vi oss att det är den största berättelsen av 2013. Här är vårt perspektiv på fortfarande utspelas konsekvenser tillsammans med IT-säkerhet och riskhantering bästa praxis.

Enligt handlingar som NSA whistleblower Edward Snowden, det; US. byrå infiltrerade servrarna, i Shenzhen som Huawei sade anslutna en tredjedel av världens befolkning. NSA spårade sedan meddelanden från den kinesiska säljarens toppchefer, rapporterade The New York Times i helgen.

Infiltrationen syftade till att identifiera kopplingar mellan Huawei och den kinesiska regeringen, enligt rapporten, men övningen såg också att utnyttja det kinesiska bolagets teknik så att NSA kan övervaka utrustning som säljs till andra länder.

Huawei, inte överraskande, var inte alltför glada om uppenbarelse och fördömde USA spioneri, som det sägs har lett till misstro i IKT-branschen. “Regeringarna bör komma överens sinsemellan vad acceptabelt normen för samhället är i cyberrymden. Övervakning, begå privat e-post, och stjäla dess egendom är inte acceptabelt,” Huawei talesman William Plummer sade i en Forbes rapport.

En talesman från Kinas UD, Hong Lei, sade under en pressinformation måndag regeringen var bekymrade över övervakning och spionage USA hade genomförts på andra länder. “Vi kräver den amerikanska sidan för att ge en tydlig förklaring och stoppa sådana beteenden”, säger Hong.

Zhu Zhiqun, professor i statsvetenskap vid Bucknell University, Pennsylvania, sade i China Daily rapporterar att den amerikanska regeringen hade vidtagits för att projicera sig som ett offer i cyberspying, särskilt när Kina var inblandad. “Men få människor med sunt förnuft skulle tvivla på att den amerikanska underrättelsetjänsten har en av de mest sofistikerade och aggressiva spionage nätverk runt om i världen … så det senaste avslöjandet att NSA spionerat på Huawei och kinesiska ledarna bör inte komma som en överraskning alls, “sade Zhu.

NOTERAR amerikanska regeringstjänstemän hade, vid upprepade tillfällen pekas ut Huawei, över cyberspying anklagelserna, sade han att det skulle vara intressant att se hur den amerikanska regeringen och säkerhetsexperter nu skulle försvara “omfattande amerikanska spionage i Kina och på andra håll”.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters