Peking för att lägga till fler åklagare att stävja cyberbrott

Åklagarmyndigheterna i kinesiska huvudstaden Peking kommer att ta in fler yrkesverksamma kan inspektera nätet bevis för att bättre curb Internetbrott.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Enligt Beijing People åklagarämbetet, antalet IT-brott fall, särskilt online-bedrägerier ökar snabbt, men det finns några åklagare med teknisk bakgrund och kunskap för att hantera sådana fall, China Daily rapporterade på torsdag.

Sedan 2008 har åklagare i Peking Chaoyang distriktet hanteras mer än 50 fall som rör bedrägerier på Internet, medan åklagarämbetet i Shijingshan distrikt har åtalats mer än 200 invånare för sådana brott, konstaterade rapporten.

För att hantera nätet fall bör åklagarna kunna analysera och granska nätet bevis, men det är en utmaning för nuvarande åklagare, Zhang Kai, en åklagare från Chaoyang District, sade i rapporten.

Men många åklagare är, inte är kunnig om online bedrägeri färdigheter, som används av cyberbrottslingar, vilket gör det svårt att lösa dessa fall Ma Shuang, en annan åklagare från Shijingshan distriktet, noterade, att lägga till online-bevis “en nyckel för att lämna in ett åtal, men är svårt att hitta och inspektera “.

Båda åklagare påpekade också i 2012, var den första omgången av åklagare tränade med datorkunskaper och online-bevis inspektion men antalet åklagare bra på att hantera online-fall över hela staden är fortfarande färre än tio, långt ifrån vad som förväntades och kan inte anpassa till, online-brott bom.

I framtiden kommer Pekings topp åklagarämbetet fortsätta träna i online-bevis inspektion och analys, samtidigt överväga utnyttjar prosectors vars utbildnings majors avser datorer och nätverk.

Åklagarmyndigheterna i Dongcheng district har redan tagit det första steget genom att etablera ett kontor som omfattar fem åklagare tacklar, online-brott, i år.

“Vi har bara en med dator bakgrund, men vi kommer att studera [online bevis] tillsammans, och denna speciella grupp, tror jag, kan rikta online-brott och göra inspektioner på ett effektivt sätt,” Mao Shoujia, chef för det nya kontoret, sade.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters