Konfigurera Mac Pro lagring för pris och prestanda

Många Mac Pro köpare kommer att köpa på företagets kreditkort så pengar är inte ett problem. Men om du är ett litet företag kostnaden kan vara viktigt. Den viktigaste fördelen med Mac Pro Thunderbolt utbyggbarhet är att du kan investera i dyra alternativ – 4k skärmar, stora disklagringssystem, PCIe kapslingar – att du kommer att kunna använda med nästa generations Mac Pro.

Grafik RAM, Mac Pro är flexibel, men det finns ett par beslut att göra innan du köper. Först är hur mycket grafik RAM – VRAM – du behöver, vilket beror på grafikkorten du väljer. Enligt min erfarenhet mer VRAM är alltid får den längsta livslängden av ett system som grafik krav fortsätter att stiga.

SSD, för det andra måste du bestämma hur mycket intern SSD kapacitet du behöver. Inga leverantörer har reverse-engineering Apples PCIe SSD gränssnitt och med tanke på den lilla storleken på Mac Pro marknaden kan det dröja ett tag innan de gör, om någonsin.

För de flesta användare 256 GB SSD för att starta och nyttoprogram kommer att vara tillräckliga. Apple avgifter topp dollar för sina SSD-enheter och du kan ta hundratals dollar sparas och tillämpa dem på ett större lagringsarray.

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Apple SSD är snabb – ett riktmärke klockat det nära 1 GB per sekund – men du måste jämföra kostnaden tillsatt intern kapacitet jämfört med kostnaden för en högpresterande lagringssystemet. För $ 800 extra kostnad (+ moms) för 1TB SSD kan du uppgradera en Promise rad från 4 enheter till 6 – 50% mer bandbredd – och komma över 3TB mer kapacitet. För professionella användare som är en bättre långsiktig val.

Huvudminnet, du kan få DRAM från Apple eller 3: e part. En Apple garanti gäller DRAM du köper med systemet, vilket kan vara praktiskt om det finns ett problem. Men, hårda fel är sällsynta, och jag har aldrig haft en DIMM misslyckande.

Apple avgifter $ 1300 till lägga 64GB DRAM till quad-core enhet, men Data Memory Systems – för att bara nämna ett – ger uppgraderingen för $ 780. De erbjuder också förhands ersättare, en livstids garanti, fri frakt och möjligen ingen moms.

En varning: 16GB DIMM måste registreras DIMM – R-DIMM – och kan inte blandas med oregistrerade DIMM. Om du vill ha mer än 32 GB, måste du gå till 64GB på en gång.

Extern lagring, Ett annat sätt att spara pengar på lagring är att köpa icke-Apple-märkt förvaring någon annanstans. Apple inte garanti icke-Apple-produkter – även när du köper dem från Apple – så det finns ingen anledning att köpa från Apple.

Till exempel Promise Thunderbolt 2 arrayer finns i 4, 6 och 8 styrda versioner för $ 1499, $ 2299 och $ 4599 från Apple respektive. Den 32 TB, 8 driv version kan fås för $ 4225 på nätet, utan skatt. Titta runt och få 1st gen Promise Thunderbolt array – Jag har varit nöjd med fyra driv modell jag köpte 2 år sedan – och du har fortfarande gott om prestanda för 2k video på en ännu större besparingar.

Men andra leverantörer, såsom LaCie, WD, Drobo och G-Tech, erbjuder även matriser. För maximal pris / prestanda användning RAID0 – som inte har någon redundans så backup! – På en “dum” array som LaCie 5big Thunderbolt. Om det gör dig nervös då gå för RAID5 eller ännu bättre, RAID6.

Den lägsta kostnaden lagring på USB 3.0-diskar, så använd dem för att säkerhetskopiera ditt system köra liksom viktiga filer. De är snabb och billig, så inte snåla.

Lagrings Bits ta, dessa tips du kan spara 10% -20% på en ny Mac Pro-system. Och ger dig ett system där en stor del av värdet bevaras när du uppgraderar på tre år.

Om du gör anser vara mycket viktiga Thunderbolt lagring och vill flytta den från kontoret, titta in i nya fiberoptiska kablar. Dessa eliminera jordslingor, en ledande orsak till återkommande problem i distribuerade system, samt att erbjuda mycket längre körningar än koppar.

Det är uppkopplingen av nya Mac Pro som skiljer den från de flesta datorer arbetsstationer. Ta väl fördel av detta och du kommer att maximera avkastningen och skydda din investering i många år framöver.

Kommentarer välkomna, som alltid. Fördelar: hur gör du konfigurera lagring på high-end system?

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip