Kabel-TV kan vara dömd, men kabel företag fortsätter att regera

Det har varit en vecka sedan min fru och jag skär sladden på kabel-TV, övergav våra TiVo räkningar, och gick all streaming, hela tiden. Här är dom: Hittills har vi inte ens märker det.

Innebär detta framtiden är ljus för Internet-användare?

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Vi såg en episod av Once Upon a Time (överblivna, på TiVo), två episoder av Treehouse Masters (Hulu), två episoder av spår framåt (Hulu) och en episod av Roosevelts (Amazon).

Vi rörde inte vår helt nya HBO står nu (vi inte har tid att titta på Game of Thrones säsongspremiären), och inte skjuta upp Netflix hela veckan.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Eftersom vi spara cirka $ 174 per månad, innebär att vi sparat cirka $ 43,50 i veckan. Det säkert inte tycker vi berövades.

Baserade, åtminstone på vår första veckan erfarenhet, ser det inte som om vi kommer att underteckna tillbaka upp för kabel-tv-tjänst (eller TiVo).

Men det betyder inte att vi inte använder fan ur drift från Bright House, vår kabelleverantören. Efter uppdelning, tillbringar vi ungefär $ 116 / mo på höghastighets (150 ned, 10 upp). En stor del av det köp är jag behöver 10 Mbps uppladdningshastighet för arbete, så normala människor skulle förmodligen komma undan med ett betydligt lägre Internet räkningen

Men kanske inte. Kabel-TV-leverantörer (som vi förmodligen skulle börja ringa “kabel tjänsteleverantörer”) finner att människor strömma mer och mer video, de köper fetare ledningar, vilket innebär att konsumenterna fortfarande köpa tjänster från kabelbolag, bara olika tjänster.

Du kanske tror att om kabelbolag inte kan sälja dig TV-tjänster, kommer de att rulla upp sina ledningar och gå hem. Det är verkligen varit deras inställning under åren som konsumenterna har drivit för åtskilda tjänster.

Hela systemet TV distributions old-school har skakats av en jordbävning av episka storleksordning. Nu kan jag se vad jag vill – och spara hundratals dollar per år.

Men vi inte se att i sitt beteende. När det gäller deras aggressivitet att gå efter bredband enda marknad, är kabel-leverantörer som visar att de verkar verkligen tro att sälja oss bandbredd är en lukrativ verksamhet.

Min webbplats kollega Zack Whittaker gjorde en bit denna vecka på några intressanta beteende i Carolinas. Nej, vi talar inte om banjos, gryn, och den bästa grill på planeten. Istället rapporterade han om hur vissa traditionella kabel-leverantörer svarar på Google Fiber kommer till stan.

Time Warner Cable erbjuder en trimmad upp service och AT & T är också nu erbjuda en mycket high-end prestanda paket till dem i de samhällen där Google Fiber har aviserats – men ännu inte installerat. Förutom att erbjuda en extra fett rör till konsumenter, både TWC och AT & T gör detta erbjudande utan extra kostnad över deras normala serviceavgifter.

Med andra ord, de kämpar för att behålla kunder tidigt i spelet. Detta visade tydligt att i stället för att vilja kasta överbord de av oss som bara köpa bra grejer (bandbredd, baby!), De är ute efter Internet bandbredd köpare med kraft.

Detta kan ses på andra ställen också. För några månader sedan, USA Today rapporterade om en ganska fantastisk affär som erbjuds av AT & T. Detaljerna är skissartade om där affären kunde hittas och hur lång tid det skulle vara för (du kan satsa det finns några finstilta), men det var fortfarande ganska galen.

Företaget erbjöd grundläggande kabel, bredband, HBO, och ett år av Amazon Prime, allt för $ 39 per månad. Jag har inte hittat några detaljer om den bandbredd som är avsedd för erbjudande, men ändå – kan du se hur aggressiv AT & T har blivit att försöka locka Utan snodd.

Självklart inte. Vi pratar kommunikationsföretag här. Det är verkligen ett mål att behålla traditionella utnämningen-TV-abonnenter och locka sladd fräsar med bandbredd. Så det verkar det finns tillräckligt med vinst i bandbredds endast erbjudanden att hålla skapa tillväxt.

Men du vet att dessa företag kommer att göra något avskyvärda vid olika tidpunkter. Räkna med “obegränsad bandbredd” med bandbredd caps eller strypning. Räkna med vilt god retention erbjudanden bara för att upptäcka stora avgifter eller senare hoppar i månads prissättning.

Räkna med pågående kämpar för att behålla vad som egentligen är monopolställning i de flesta samhällen. Räkna med strider för att förhindra gemenskap gratis WiFi. Räkna med wacked ut föreskrifter som drivs av lobbyister fifflare kontanter och löften.

Och, naturligtvis, förväntar intermittent skit service. Natten till den dagen jag publicerade min sladd skär artikeln, min nedladdning bandbredd sjönk från 150 Mbps till 1,2 Mbps, även om min uppladdningshastighet förblev rock solid.

Jag trodde först att Bright House var “få med” för min artikel (nej, jag är inte paranoid: andra artiklar har resulterat i några riktigt intressanta svar från sina undersåtar). Men ett besök på Twitter jag vet att många användare helt enkelt hade fruktansvärda tjänsten.

Och att just där, är problemet med sladd skärning och vår Internetekonomin i allmänhet: vi är beroende av tjänsteleverantörer. Om rören är fysiskt som kabel eller DSL eller trådlöst, som 4G, vi är helt beroende av AT & T, Verizon, Comcast, cablevision, Bright House, och liknande.

Förvänta dig inte regeringen att skydda dig från missbruk, eftersom lagstiftarna har en lång historia av sidospår med anti-konsumentplaner (SOPA, någon) och deras lobbyist kompisar.

Nedre raden: min fru och jag är glad att spara några dollar, men vi hyser inga illusioner om beteendet hos några av de mest obehagliga företagen någon av oss någonsin ta itu med: ägarna innehållsrättigheter och sista mile tjänsteleverantörer.

Det kommer att bli en krokig väg: inte för att det behöver vara, men eftersom de företag vi köper våra tjänster från aldrig någonsin sätta konsumentens upplevelse först.

Hmmm … kanske Apple och Google har en rimlig chans att omdefiniera bredbands- och TV-marknaderna. De åtminstone har en lång historia av att förstå konsumentens upplevelse är bra vinst.

Förresten, jag göra fler uppdateringar på Twitter och Facebook än någonsin tidigare. Var noga med att följa mig på Twitter på @DavidGewirtz och på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz.

; Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst