Inte bara konsumera API, ge dem samt

API måste vara tvåvägskommunikation. Inte bara bör företagen ser på att konsumera några av de tusentals webb API: er som tillhandahåller en mängd olika tjänster och funktioner, men de behöver också att farkosten egna webb API för att utöka sina egna tjänster och data, Foto:. Joe McKendrick

Det var inte så länge sedan att programmeringsgränssnitt (API: er) var grejer bara programmerare kunde älska, eftersom de bundna applikationer tillsammans bakom kulisserna.

Plötsligt har de blivit sexig.

Det beror på att de nu har enormt strategiskt värde för företagen. I ett nytt inlägg över vid Harvard Business Review blogsite, Bala Iyer och Mohan Subramaniam förklarar varför webb API är hetare än het. De levererar tillväxt. “API – specifikationer eller protokoll för hur man utbyta information eller begära online-tjänster från en organisation – tillåter företag att växa företag till oöverträffade priser genom att dela tjänster med externa företag,” de uppger.

Författarna citerar exempel på företagens API strävanden, inklusive Walgreen öppna sina fotoframkallning tjänster till tredjepartsutvecklare genom ett API. Joe Rago, Senior Product Manager för digital för Walgreens, delade uppgifter om Walgreen API program med mig ett par månader tillbaka, som en del av en forskningsrapport jag arbetade på för Forbes Insights. Han säger att han förutser fler Walgreens tjänster som erbjuds genom företag kommer genom nätet tredje parties.To Hittills har alla Walgreens “API program som bygger på befintliga branscher, säger Rago. “Nyckeln har varit att tänka på saker från marknivå med tredjepartsutvecklare i åtanke för att snabbt spåra eventuella framtida offentliga API program som företaget kan starta.”

En av de två viktigaste affärsnytta av API, Iyer och Subramaniam tillstånd, är att de öppnar upp en mängd partnerskap och samarbeten. Twitter lärt sig värdet av tredje part till sitt varumärke med TweetDeck och Google insåg ett stort område av möjligheter med tredjepartsutvecklare som utnyttjar Google Maps.

En annan fördel är att “API tillåter företag att expandera till marknader de kanske aldrig har tidigare ansetts,” författarna till. De citerar exempel IBM öppnar sin Watson superdator för att bygga en följande i analys, samt använda API för att bygga relationer i vården.

Hur man bestämma businessworthiness av ett API? Matt McLarty, för en, säger värdet av alla API kommer från dess data. Data som förblir inlåst inom väggarna i ett företag kan ha ringa värde – en hög med saker som måste lagras någonstans, till en kostnad. Men, fortsätter han i ett inlägg på InfoQ “i dagens allt mer digitaliserad värld, kan uppgifterna också vara en värdefull tillgång. Data ger insikter om kunder som kan omvandlas till differentierande affärsmöjligheter och nya intäktsströmmar.” Det nya värdet kan realiseras genom API: er.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

I vilken grad ett företags uppgifter är en tillgång i stället för en skuld drivs av tre saker: dess tillgänglighet, noggrannhet och användbarhet “McLarty förklarar.” Varje webb API ger tillgång till vissa data till en viss grad. Värdefulla API ger tillgång till exakta uppgifter som gäller för deras kärnverksamhet.

Det handlar om data. Det handlar om tjänster.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär