Innan du dumpa dina servrar för molnet, betrakta dessa domedagsscenarier

Jag har strids ärr. Jag har också haft min andel av mag nöd och förlust av sömn. Varför? Jag litade på leverantörer att erbjuda min Internet-anslutning och hosting.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Under loppet av 20 år, tjänar miljarder sidor, vissa av dessa leverantörer var mindre än idealisk, vilket resulterar i dagar eller veckor av sömnlösa nätter, panik söker efter alternativa lösningar, och ingen liten mängd crankiness.

Det är därför, som jag ser fler och fler företag dumpa sina servrar för livet i molnet, jag undrar om de är beredda. Jag undrar om de har övervägt de domedagsscenarier jag har upplevt. Jag undrar om de inser att de satsar sina företags framtid på en inneboende riskfylld praxis.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Innan jag tar dig längre ner denna mörka och ödesdigra väg, är det viktigt för mig att säga att jag inte råda dig att undvika molntjänster. Långt ifrån. Jag använder och förlita sig på många själv. Nej, vad jag råda dig att göra är att vara medveten om, fullt medveten om de risker som du antar när du ger upp viss kontroll över dina produktionsmedlen (dina datasändande) som en extern leverantör.

En naturlig följd av detta är ganska uppenbart: du kommer aldrig att kunna kontrollera allt. I själva verket kan vara en kontrollfreak begränsar dina möjligheter att lyckas och binda upp dina resurser med aktiviteter bättre delegerats till andra leverantörer.

Men eftersom du aldrig kommer att kontrollera allt, måste du se till att du har en plan (eller åtminstone en känsla av medvetenhet) för vad som kan gå fel, för, utan tvekan, något kommer.

Jag kan verka bitter, men jag är inte. Inte nu i alla fall. Jag har förmånen av årtionden av erfarenhet, en del av det surt förvärvade. Naturligtvis, när varje enskild händelse befläckade i tillvaron, ja, jag var förmodligen mer än lite bitter. Det är också viktigt att veta att jag sprang servrar i många år, så jag hade också gott om sträckor lugn, jämn segling.

Målet med denna artikel är att hjälpa dig att känna igen orosmoln som du segla Good Ship Server rakt in molntjänster Harbor. Ja jag vet. Wow.

För att hjälpa dig att få en känsla för de risker som du möter, låt mig hänvisa dig till en berättelse som jag skrev hela vägen tillbaka i 2002, när jag flyttade från en T-1 på kontoret för att det som så småningom blev en T-1 i mitt hem. Det är inte på kontoret till hemmet övergång jag vill lyfta fram. Det är inte ens problemet jag stötte tjänstgör på port 80, vilket var ämnet för artikeln.

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Vad jag vill påpeka för er är att leverantörer gör löften som de inte alltid hålla. Jag vet att du vet detta. Men när du får ett servicenivåavtal med ett löfte, men plötsligt knackade från Internet, kommer ingen dokument täcker smärta och stress att förklara för dina annonsörer och kunder varför du är nere.

En annan fråga är när ett företag blir uppköpt av ett annat företag. Du kanske har varit att få bra service från den ursprungliga leverantören, men prioriteringarna i den nya ägaren får inte vara densamma. Vad värre är, kan den nya ägaren vara en konkurrent till er, i vilket fall, kan du befinner dig i för mycket grov segling faktiskt.

Vad händer när ett företag övergångar affärsmodeller? Jag använde en liten, regional Exchange webbhotell i ca 11 år. Jag var ganska nöjd med sin tjänst. Men när Office 365 kom ut, såg de skriften på väggen och övergått deras affärsmodell. Jag var kvar med fler och fler avbrott och försämrad service.

Om jag ville tillförlitliga e-posttjänster, jag var tvungen att byta från den leverantören. Jag flyttade till Office 365, och sedan, som Office 365 träffade mindre och mindre av mina behov, till Gmail.

Eventuell nedbrytning tjänsten har varit ett stort problem under åren. Om du använder en leverantör för ett tag, är det troligt att bli bra. Men om du befinner dig med en leverantör för ett decennium eller mer, kommer du säkert hitta dig själv arbetar med nya människor och dessa människor kanske inte kan tillhandahålla kvaliteten på de tjänster de en gång kunde lämna.

Vad om behörighetsfrågor och ständigt närvarande oro hacka? Om leverantören blir påkörd med en hacka attack, eller – ännu värre – om ett företag du co-hyresgäster med fångas någon som gör något olagligt, kanske myndigheter vara med och du kan förlora tillgång till utrustningen. Detta går direkt till diskussionen vi hade förra veckan om de olika typer av virtuella och dedikerade servrar.

Jag skulle kunna fortsätta i timmar om riskerna, och det fortfarande kommer att vara en del av er där ute med trångsynta uttryck på era ansikten. När allt kommer omkring, du kommer inte att ha dessa typer av problem, är du? Du använder Amazon Web Services, allt kan skala, ingenting kan stoppa dig, och du är smartare än resten av världen.

Ja, jag kan se dig. Torka det trångsynta uttryck precis utanför ditt ansikte.

Titta, jag är ett stort kund hos Amazon (Prime abonnemang och alla). Och medan Amazon verkar too big to fail, finns det risk att satsningen också. Varför?

senaste omdöme

Alla tre av dessa telefoner är enastående och är prissatta lägre än en jämförbar iPhone 6s eller 6s Plus.

Som Benedict Evans av Andreessen Horowitz uttrycker det, “Nästan 20 år efter det lanserades, [Amazon] har ännu inte redovisa en meningsfull vinst.” Ja, det företag som så många andra företag förlitar sig på att ge sina online-infrastruktur inte att tjäna pengar.

Evans går med att säga att bristen-of-lönsamhet är inte en olycklig brist i Amazons fallet, och eftersom han skriver för killen som ganska mycket uppfann webbläsaren, han är värd att lyssna på. Men slutresultatet Faktum är att Amazon inte är att tjäna pengar och satsa ditt företag på ett annat företag vars affärsmodell inte resulterar i vinst kan vara riskabelt.

Poängen med hela den här diskussionen är att se till att du håller riskfaktorer i åtanke, oavsett vilka leverantörer du samarbetar med. Retooling eller överföra allt du gör är möjligt, men det kan vara mycket smärtsamt och mycket dyra.

Min rekommendation är att du utvecklar en reservplan, en plan B, och alltid hålla den i bakfickan, bara för säkerhets skull. Eftersom trots löften, trots rykte, trots år av goda erfarenheter, jag har länge lärt sig att “för säkerhets skull” händer.

Förresten, jag göra fler uppdateringar på Twitter och Facebook än någonsin tidigare. Var noga med att följa mig på Twitter på @DavidGewirtz och på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning