Googles Schmidt uppmanar Indien att begränsa webbcensur

Indien har sina prioriteringar fel, enligt Google styrelseordförande Eric Schmidt.

I upptakten till ett tal senare i veckan på The Guardians stora tältet Aktivera toppmötet i New Delhi, Indien på torsdag, har Schmidt uppmanade indiska regeringen att omgruppera och fokusera på webben innovation snarare än webbövervakning.

Schmidt, som för närvarande touring Asienregionen, skrev ett stycke i The Times of India som beskriver hur landets regering har två alternativ inför en spirande Internetansluten population: e ither en “öppet Internet som gynnar alla”, eller en “mycket reglerad en som hämmar innovation.

För mer än två år har Indien satsat hårt på polis sin andel av Internet och tvingar företagen att öppna sina nät i ett försök att kväva sin växande problem med terrorism och allvarlig finansiell och ekonomisk brottslighet.

För utomstående titta i, är det tydligt att Indiens övervakning nätet växer som det landets politiska instabilitet.

BlackBerry, till exempel, blev tillsagd att ge krypteringsnycklar till de statliga underrättelsetjänster för att göra det möjligt för landets myndigheter att snoka på säkra och krypterade e-postmeddelanden. Indien beställde också avlyssning av, cirka 1300 e-postkonton, och mer än 10.000 telefoner under fjärde kvartalet förra året.

Indien har under många år lidit med terrorism och större brott som ett resultat av ett antal politiska faktorer som spelar in, särskilt när det gäller de omtvistade Kashmir distrikt och religiösa konflikter.

Men Schmidt tror att istället för landets investerade intressen i polisarbete webben, bör kulturella barriärer sänkas genom att främja innovation och utbildningspolitik trots pågående problem. “Om det finns en fri och öppen webben, där det finns ohämmad tekniska framsteg, där information kan spridas och konsumeras fritt, blomstrar samhället”, sade han.

Googles styrelseordförande Eric Schmidt har pläderat med nordkoreanska tjänstemän att släppa sina Internet begränsningar, varnar för att isolering kommer att fortsätta om de inte gör det.

“Endast cirka två miljarder av världens sju miljarder människor har en Internet-anslutning, och jag tror att fem miljarder återstående får en under nästa årtionde Nästan en miljard av dem kommer på nätet i Indien.”, Säger han. Men medan storföretagen redan håller fortet, en stor del av landets kulturella berikning kommer från webb startups och småföretag.

Om Indien spelar sina kort rätt kommer vi snart att se indiska ingenjörer och indiska småföretag angripa indiska problem först och sedan exportera de lösningar som fungerar bäst.

Men Schmidt varnar: “I alla de platser som jag har rest till, jag har ännu inte sett ett land vars situation förvärrades med ankomsten av Internet.”

Schmidts kardemumman är att medan Indien börjar slipa på investeringar i Internet-anslutning och föra landets blomstrande start och småföretag befolkningen höghastighets webben, inte Indien vill fokusera på ett slutet nätverk eller ett öppet?

Google befattningshavarens kicker linje kommer bara några veckor, efter han besökte Nordkorea. Medan landets 3G-nät erbjuder obegränsad tillgång, kan invånarna inte använda den.

Han sade i början av januari under sin tid i kärn befogenhet skurkstat tjänstemän att begränsningar Internet mot sina egna medborgare kommer att leda till, landets ytterligare isolering och ekonomisk undergång.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det, IT prioriteringar, Cognizant reviderade intäkter vägledning skickar rysningar genom indiska IT

“Om människor vid makten är alltför pessimistiska om Internet, kommer deras pessimism bli självuppfyllande I sin strävan att styra alltihop -. Inklusive de goda delarna som fungerar bra -. De kommer att sluta bra indianer från att göra stora saker i stället, de bör inriktas på att ge varje indisk den bästa bilden på att använda Internet för att göra sitt land ännu bättre. ”

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Cognizant reviderade intäkter vägledning skickar rysningar genom indiska IT