Google uppdaterar Android launcher med autorotation, standardikonstorlekar

Så länge inkonsekventa appikoner i Android launcher: Ars Technica rapporterar att Google uppdaterar app-menyn för att genomdriva ikonstorlek konsistens. Uppdateringen innebär också autorotation till app-menyn för enklare användning i liggande läge.

Appikoner är verkligen området för applikationsutvecklare själva, Google ger helt enkelt riktlinjer. Tyvärr leder det till ikoner med olika storlekar och en inkonsekvent utseende.

Så Google tar på sig att genomföra de riktlinjer genom att normalisera ikonstorlekar som framgår av ovanstående exempel bilden från Ars Technica.

Jag antar att Google kunde ha tagit en annan strategi och försökte att upprätthålla rätt ikonstorlekar genom app recensioner men med mer än en miljon titlar i Google Play Store, det är en börda på denna punkt.

Nexus telefoner använder Googles standard appar och kommer automatiskt att uppdateras med ändringarna. Men du behöver inte en Nexus telefonen för att använda den.

Genom att installera appen Google Sök (om du inte har det redan) och den senaste versionen av Google Nu Snabbstart får du både autorotation och ikonen normaliserings funktioner. Observera att du behöver version 5.8.45.19 av appen Google Sök, det är ännu inte visas för mig så det kan ta lite tid för Google att rulla ut.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre