Glöm att bryta upp Microsoft

Bryta Microsoft up? Hah! FBI bör göra allt de kan för att uppmuntra företag att växa så stark som möjligt.

Man kan säga att ett bra fall för att bryta upp Microsoft kan göras genom att jämföra situationen upplösningen av Standard Oil i den tidigare delen av detta århundrade. Vid den tiden, Standard Oil hade fullständig makt över råvaror, färdiga varor och distribution av bensin i USA Men det var tillbaka när USA marknaden funnits i något av ett vakuum.

Idag är en helt annan värld. Även om Microsoft är stor och aggressiv, det är en helt annan landskap. Affärs krig under de kommande 10 åren kommer inte bekämpas bara mellan och bland amerikanska konsumenter.

Även om Microsoft helt dominerade operativsystems marknaden för 10 år, och byggt upp en stark Internet ställning i USA och blev den enda paketerade affärssystem leverantör av anmärkning, skulle det ändå inte vara tillräckligt stor.

Varför? Tja, det finns 1 miljard mycket motiverade människor över i Kina som kommer att arbeta fler timmar, studera hårdare och arbeta tillsammans för att försöka störta både Microsoft och USA Samma historia utspelar sig i Malaysia, Taiwan, Brasilien och Indien. En nyligen enat Europa begär för den globala ekonomiska dominans också.

Kriget av verksamheten har flyttat från interna skärmytslingar till en full-on global kamp. Och i denna kamp större är absolut bättre. Valack Microsoft Hamstrings helt enkelt Team USA i den nya globala marknaden. Vi förlorar det första slaget och ingen hade att avfyra ett skott.

Och förresten, och jag är trött på den patetiska gnäll misslyckade företagare och förmodade industriledare. Kanske bör de överväga att bryta upp Sun eller Oracle istället.

Tänk på det. Scott McNealy spenderar stora resurser företag som försöker överlista, konkurrerar eller outlegislate Microsoft, allt till ingen nytta. Hans företag har blomstrat trots hans frustrerade fixering. Men föreställa sig hur mycket bättre Sun skulle ha gjort om han hade fokuserat på den växande verksamheten, snarare än att växa hans ego.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Ta en titt på Suns annonskampanj. “Vi sätter Dot in.Com.” Nu om någon verkligen uppmärksamma borta, denna styggelse aldrig skulle ha sett ut. Har Sun verkligen ser sig som den minsta och minst betydande del av Internet? Jo det är vad punkten är,! Och vad är det med deras heligt krig mot NT ändå? NT har ännu att bevisa att det är kapabel att skala upp till någonstans nära kapacitet Suns största lådor.

Och medan McNealy pyrogen har en helt ny UNIX vuxit upp – Linux – det är potentiellt starkare än NT och Suns egen UNIX-variant. Så var är solen i allt detta? Fortfarande med fokus på Microsoft med uteslutande av deras kunder.

Och hur BSD nr 2 Larry Ellison? De gör det starkaste produktdatabas på marknaden – det är den enda industriell styrka lösning flesta av corporate America kommer att acceptera att driva sin verksamhet.

Men alla Ellison kan tänka på är hur mycket han hatar Microsoft. Här är ett annat exempel på ett företag som skulle sluta oroa Redmond, och börja oroa resten av USA

Apple har särskilt saknas i den senaste omgången av Microsoft bashing. I stället för att blint surra ut på den stora stygga grönt monster, har Steve Jobs fokuserat sitt företag på att göra, och marknadsföring, stora produkter människor verkligen vill. I stället för handen vrida över hur mycket Microsoft har stulits, har Apple släppt en rad (eventuellt vansinnigt) stora produkter som kunderna verkligen vill ha. Och Jobs har lyckats få det onda imperiet att göra verktyg som faktiskt flytta fram Apples sak. Ta en titt på Internet Explorer 4.5. Det har fått funktioner som utan tvekan gör Mac ett bättre Internet-surfning plattform än Windows. Det är ett genombrott 10 gånger bättre än något regeringen kunde göra.

Vi kommer in i tid av global konkurrens. Större är bättre. Vi vill USA ha de största och bästa företagen, de flesta som kan konkurrera i världen. Eftersom slagen av nästa årtionde kommer inte att vara mellan Microsoft vs Sun eller Oracle, men de kommer att vara USA vs. ett enat Europa eller en glupande Kina. Och jag hellre hålla dollar, sysselsättning och innovation här på amerikansk mark. Så inte bryta Microsoft upp. Uppmuntra dem att växa så stor som möjligt. Och ta ett tips från Apple – undergräva dem till eget bruk. Det är vägen till verklig framgång.

Bryt upp Microsoft eller inte? Låt mig veta vad du tycker i talkback nedan.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor