Freescale avslöjar ARM-baserade chip du kan svälja

Miniatyrisering av datorer underblåser innovationer i bärbara enheter, men ett annat program på horisonten är “intagbar” computing.

Halvledarföretag Freescale på tisdag presenterade sin nya ARM-baserade “chip skala paket” mikro (MCU), den Kinetis KL02, som mäter 1,9 x 2 mm.

Den låga powered MCU innehåller en 32-bitars ARM Cortex-M0 processor, 32 kB flashminne och 4KB RAM, en människa till maskin kapacitiv touch-gränssnitt och kan arbeta i temperaturintervall mellan -40 ° C till + 85 ° C . Det liknar Freescales tidigare ARM MCU, men mindre – världens minsta, förkunnar Freescale.

Den Kinetis KL02 kommer att finnas tillgänglig för att leda kunder för provtagning i mars och kommer att kosta cirka USD 75 cent vardera i 100.000 block.

De minidatorer utgör en del av Freescales tryck mot sakernas Internet, med det senaste tillskottet till sin MCU lineup konstruerad för begränsat utrymme program som inte skulle kunna passa tidigare fabrikat, såsom ARM-baserade K-serien MCU det avslöjades i augusti förra året som var oblat tunn, men dubbelt så stor yta.

Potentiella tillämpningar pekar omfatta bärbara enheter, konsument bärbara, fjärranalys noder och “ätbar vård sensing”.

ARM: s chef för Embedded Processor produkter Richard York vägde in motivet på företagets blogg på tisdag, pekar på bärbara enheter som Nikes Bränsle band, men också dess tillämpning som controller i uppladdningsbara batterier eller “en smal klocka” som tätt kan integreras med en smartphone.

“Ett annat ämne som ofta spekuleras om är en värld av sensorer och att vi kan svälja, antingen för att se vad som händer från insidan eller leverera läkemedel till rätt del av vårt matsmältningssystem för störst effekt. Tiny micros kommer att vara nödvändigt att göra sådana saker verklighet “, säger York.

Processorer, sälja familjen kisel: Varför Storbritannien är upprörd över ARM övertagandet, Sakernas Internet, Softbank vd Son säger ARM en fler decennium satsning på sakernas Internet, hårdvara, Softbank att köpa chip designer ARM för £ 24,3 miljarder eftersom det tar syfta till sakernas Internet, ARM, ARM snaps upp sakernas, imaging specialist Apical i $ 350m affär

Sälja familjen kisel: Varför Storbritannien är upprörd över ARM övertagandet

Soft VD Son säger ärmen flera decennium satsning på sakernas Internet

Softbank att köpa chip designer ARM för £ 24,3 miljarder som det tar syfta till sakernas Internet

ARM snaps upp sakernas, imaging specialist Apical i $ 350m affär