Fira skjulet roll i innovation

Det finns några saker mer “Kiwi” än förhållandet mellan en Kiwi bloke och hans skjul.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Inte bara kan han ta sin tillflykt från “Her Inomhus”, men han är i en lycklig plats som domineras av två av de viktigaste sakerna i livet: hans verktyg och hans fiskeredskap.

Men skjulet är mycket viktigare än att det är en värdefull centrum för teknisk innovation.

Du kan håna, men vem behöver kontoret eller lokaler på ett industriområde när du har din byggnad i din egen bakgård, en plats där du kan arbeta alla timmar och det kostar inte mycket.

Jag var vid havet denna vecka, intervjua en kille som driver sin verksamhet, som på distans övervakar IT-system över hela världen, från en strandnära hus i surfa förorten Papamoa.

Även strängt taget, verksamheten tycktes löpa från köksbordet, som han liknas vid mycket berömda byggnad, tillägger att precis som Apple och Microsoft började i garage, skjul var också födelseplatsen för många en nyzeeländsk uppfinning.

Bland dessa innovationer, var skapandet av den moderna jet båtmotor av Sir William Hamilton.

Och mer nyligen, nyzeeländaren Martin Moddie berättade för världen om hur hans Mångmiljonhus online-publicering imperium började i ett skjul väg tillbaka 2002!

Det kommer att finnas andra också.

Som ett erkännande av detta har etablerat Christchurch-baserade Jade Software nytt varumärke sitt kontor “stallet” som den försöker att återupptäcka sina innovativa rötter.

Naturligtvis har det funnits diskussioner om huruvida Kiwi bloke och hans skjul presentera rätt väg att gå om att skapa tekniska framgångar. Den tidigare Labourregeringen var angelägen om en mer strukturerad och strategisk metod.

Även om jag tror att strukturerade metoder och “riktiga” anläggningar har sin plats, det finns inget som ödmjuk friggebod eller köksbordet med utsikt över havet för att få dessa kreativiteten flödar för att “Eureka!” ögonblick, en plats som tilltalar en mans lägre instinkter, en tröstande tillflykt fred, harmoni och lugn, någonstans skyddad från oroligheterna i världen.

När allt kommer omkring, inte så kreativ uppfinning härrör från individen snarare än regeringen eller kommitté?

I själva verket, att döma av de internationella framgångar som skapats i skjul och garage hittills bör vi alla erkänna deras viktiga roll i mänsklig och teknisk utveckling.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer