Ett lyft för Microsoft Surface? Arbetare kräver tangentbord med sina tabletter

Tangentbord kan gradvis förlorar till pekskärmar, röststyrning och gestigenkänning (samtidigt som man fortsätter att habour, obehaglig röta, men de kommer inte bort snart, även när fler arbetare använder tabletter.

Efterlängtade Windows RT-drivna tabletter börjar synas på radarn, men om vad jag ser nu är representativt för de enheter som helhet, de är redo att misslyckas, och misslyckas dramatiskt.

Fristående tabletter har till stor del setts som anordningar för att konsumera innehåll, för att titta på filmer och surfa på nätet, snarare än som innehålls verktyg för att skapa. Lägga ett fysiskt tangentbord är ett sätt att, göra tabletter företagsvänlig, och bättre lämpad för uppgifter som kräver mer användarinmatning, såsom att skriva PM och redigering kalkylblad.

Analytiker grupp Forrester sade att medan huvuddelen av tabletter som används av informationsarbetare erbjuda “tydligt berörings första erfarenheter”, två tredjedelar av arbetstagarna tror att de skulle ha nytta av att använda ett tangentbord med sin surfplatta – åtminstone en del tid – för ordbehandling, e-post, och när du använder anpassade appar som utvecklats av sina arbetsgivare.

Analytikern undersökning fann att arbetarnas bästa valet är en tablett med ett tangentbord, som effektivt omvandlar den till en liten bärbar dator: med mer än en tredjedel (35 procent) av informationsarbetare som gynnar denna design.

I Apples ekosystem är det leverantörer som Logitech och Zagg som kan ge iPad detta alternativ, medan i Windows-världen detta kan, pekar du på Surface tablett, eller Lenovo ThinkPad Tablet 2 med Bluetooth-tangentbord.

Forrester konstaterar: “Intresset för denna laptop härma tangentbord scenario paralleller dagens cannibalization uppgifter, som 35 procent av informationspersonal som använder tabletter för arbetsrapport använder sin bärbara dator mindre ofta redan.”

En något mindre grupp arbetare (27 procent) uppgav att de föredrar ett trådlöst tangentbord, med Forrester notera att Samsung erbjuder ett fullstort tangentbord tillbehör för användning med sin Galaxy Tab linje, medan Apples Bluetooth-tangentbord passar också räkningen.

Microsoft Surface, tangentbordet och den stora frågan tabletterna kan inte fly, smutsiga små hemligheter på tangentbordet avslöjade, Surface Pro anländer, men är företag närmare att vara redo för tabletter?

Ungefär en tredjedel av arbetarna vill hålla fast vid beröring bara – så länge de kan använda en dator för arbete som kräver mycket att skriva: med 34 procent överens att de skulle “snarare bara använda en vanlig tablett utan ett tangentbord och använda en dator för uppgifter som kräver en hel del att skriva “.

Även tangentbord är inte viktigt verktyg de en gång var, de kommer inte att försvinna när som helst snart, sade Forrester analytiker JP Gownder: “Vissa grupper av arbetare som använder tabletter – till exempel detaljhandeln medarbetare som arbetar i butik – kanske aldrig behöver en tillbehör tangentbord. Men för informationsarbetare specifikt med flexibiliteten hos ett tangentbord kommer att fortsätta spela någon roll för det kommande decenniet. ”

Undersökningen bygger på en undersökning av 1070 nordamerikanska och europeiska informationsarbetare.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Tabletter, Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360- grad cabriolet, tabletter, Huawei MediaPad M3 okta-core tablett

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Huawei MediaPad M3 okta-core tablett

 tabletthistorier