Ericsson T68i Review

Sony Ericssons T68i är nästan identisk med sin T68 föregångare, men det har några nya funktioner, bland annat mer minne för att lagra digitala bilder, stöd för MMS (MMS) och en inbyggd nödsituation locator, som alla gör detta superkompakt, funktion rik värld telefon ett bra köp.

T68i bär en kuslig likhet med Nokias populära 8200-serie telefoner – tills du får en glimt av ljus och lätt att visa, fem-line 256-färgskärm. T68i, som Nokia telefon, har små nycklar som kan reta dem med större fingrar, men det har något som 8200-serien inte: en mycket användbar joystick-liknande navigeringsknappen. Men det är lite känslig, så hålla det borta från andra föremål i fickorna.

Sony Ericsson har förbättrat den ursprungliga T68 design, är telefonen ljusblå och silver i stället för Ziroccan guld eller Lunar Gray, och hörsnäckan ser något annorlunda. Annars kosmetika är identiska. De som inte är bekant med Sony Ericssons menysystem inför en bit av en inlärningskurva. Även fans av flip telefoner kanske inte gillar hur telefonen träffar ditt ansikte, med mikrofonen långt från munnen. Men på den positiva sidan, behåller T68i ett designelement som finns på tidigare Ericsson modeller: en knapp på upp till vänster att när den trycks, visar den exakta mängden kvarvarande standby och taltid.

Tillsammans med Bluetooth och infraröd anslutning, kan du lägga till skärmsläckare, bakgrunder, 100 med 80-pixel GIF, och lika många ringsignaler (30 är redan ombord) som telefonens 1MB lagringskapacitet kan hålla. Ladda ner Ericssons gratis ExtndConnect programvara och T68i kan synkronisera med Microsoft Outlook-kalendern information och upp till 500 kontakter via IR eller Bluetooth. Om datorn inte har trådlös uppkoppling, kan du köpa en extra seriell eller USB-kabel. En Bluetooth-headset finns också.

CommuniCam MCA-20 digitalkamera tillbehör, som klipp på botten av telefonen, kan du ta och trådlöst e lågupplösta digitalbilder till vänner. Du kan också koppla porträtt med kontakter i telefonboken genom att programmera personens ansikte att visas på skärmen när han eller hon ringer. Vi testade digitalkamera och fann det lätt att använda och att ställa upp, men inte förvänta sig högkvalitativa bilder.

Eftersom T68i fungerar på GPRS och alla varianter av GSM-nät, är det betraktas som en värld telefon. Det stödjer också SMS och EMS (Enhanced Messaging Service), samt MMS. Medföljer telefonen är ikoner och rudimentära grafik som kan skickas till andra EMS-aktiverade telefoner. Vi var också imponerad av T68i röst-erkännande funktioner, som gör att du kan ringa kontakter genom att säga personens namn samt svara i telefonen och navigera i menyer med hjälp av röstkommandon.

Med någon färgskärm telefon, är ledordet batteritid. Vi är glada att kunna meddela att T68i inte lider i denna avdelning, men för att spara energi du vill att telefonen ska vara i viloläge när du inte använder den. Och för att boka ännu mer juice, kan du ställa in skärmen för att vara en svart-vit skärm.

Vi lyckades dryga ut 5,5 timmars taltid och nästan sex dagars standbytid. Även Sony Ericssons påståenden är högre (13 timmars taltid och 12 dagar standby), de verkliga batterilivs siffror är imponerande – särskilt när man betänker färgskärm. Ännu bättre, kommer telefonen med en kompakt laddare.

Som med T68 är T68i: s samtalskvaliteten ganska bra, och vi också möjlighet att få en ganska stark signal i de flesta områden i våra tester. Uppringare sade att de hade inga problem att höra oss och vice versa.

Vi kunde också ansluta T68i till en Bluetooth-utrustade Pocket PC och surfa på Internet trådlöst i hastigheter runt 30Kbps via ett GPRS-nät. Vi skulle kunna använda Sony Ericssons senaste Bluetooth-headset med telefonen, och kunde enkelt göra samtal. Vi var dock inte att ansluta till en första generationens Bluetooth-headset.

I den slutliga analysen, även om T68i inte kan vara den enklaste telefonen att använda kombinationen av slick kosmetika, funktioner, bra batteritid och ett rimligt pris (ca £ 150 genom Vodafone och andra GSM transportörer), gör den här telefonen en av de mest attraktiva mellanregister från mobiler.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator