E-post fortfarande nyskapande men sociala comms stjäla rampljuset

Elektronisk post fortsätter att vara ett oumbärligt kommunikationsverktyg för många men innovationer på tekniken har avtagit i takt och är oftast inriktad mot att förbättra användbarhet och tillgänglighet, som inte genererar så mycket hype som social-baserade, omedelbar kommunikation, konstaterade industrin observatörer.

Sedan det första meddelandet skickades av Ray Tomlinson mer än fyra decennier sedan, “intressanta förändringar och märkbara förbättringar” i e-post har förändrat det från att användas enbart i den akademiska världen till en rikt utrustad verktyg för människor att använda i sin personliga och arbets arenor, sade Krishna Baidya, industri chef för IT-praxis på Frost & Sullivan Asia-Pacific, i sin e-post.

Han tillade: “Vid denna punkt, kan e-post innovationer vara långsam men det har säkert inte nått sitt slut Det är bara det att omfattningen och typ av innovation är en mycket annorlunda karaktär i dag [Utvecklingen kommer inte att ha] big bang inverkan.. –which är osannolikt på en sådan mogen plattform – utan snarare massor av mindre tweaks för att förbättra användarens upplevelse “.

Detta är anledningen till utvecklare idag är mer fokuserade på innovationer som optimerar inkorg och mappar, snabbare tillgång till e-postmeddelanden, även på mobila enheter, samt bättre samarbete, förbättrad säkerhet och spamkontroll, utarbetade Baidya.

Benjamin Cavender, biträdande rektor på Kina Market Research Group (CMR), instämde: “E-post kommer inte att försvinna Det är nödvändigt och alltför viktigt för alltför många människor..”

I ett e-postintervju, sade han e-post innovation kommer att skifta mot användning, såsom integration med sociala nätverk, mobila datorer och omedelbar chatt plattformar.

E-post innovationer också inte längre har “wow” faktor, Cavender påpekade. För tio år sedan, möjligheten att komma åt e-post på en mobiltelefon var “spännande” och i allmänhet inte är tillgängliga för många användare. Idag är dock begreppet “passé” och har blir mindre spännande, förklarade han.

Social meddelande stigande stjärna via e-post, Jake Saunders, ABI Research vice VD för prognoser, påpekade också att det inte är så mycket om e-post är innovativa eller stagnerande. Snarare är det den grundläggande funktionen att sända ett meddelande mellan två personer som utvecklas med andra plattformar för att möjliggöra massa, Internetbaserad kommunikation av meddelanden, sade han i en telefonintervju.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Så det kommer alltid att vara mikro innovationer som e-post utvecklas i andra meddelandetjänster plattformar som Facebook och Twitter, som är de som tar upp mer av människors tid.

Cavender instämde, säger att det har varit en stor förändring i hur samhället delar information och kommunicera. Detta kan ses särskilt bland den yngre generationen, som har “faktiskt gett upp e-post” till förmån för mer momentana former av kommunikation såsom SMS (Short Messaging Service), Twitter eller snabbmeddelanden, tillade han.

Christopher Blake, Lotus samarbete verkställande på IBM Asean, påpekade att dagens viktig trend innovation är att sammanföra alla former av kommunikation i en enhetlig, plattformsoberoende, cross-enhet gränssnitt, som är inriktad på att veta en persons status. Han förklarade att detta innebär att se om någon är tillgänglig för att kommunicera via snabbmeddelanden på en viss plattform, eller om han eller hon är borta, bestämma vad andra kommunikationssätt finns tillgängliga för att nå dem.

Ett exempel på en sådan innovation är aktivitetsströmmar som är skilda från den vanliga e-postbrevlåda, konstaterade han. Denna ström kommer att visa en blandning av statusuppdateringar som gör det möjligt för användare att blanda sociala nätverk och företagsprogram, som levereras till dem på ett synkroniserat sätt genom en klient som också kan få tillgång till e-post, tillade han. Detta är också i linje med Big Blue vision av sin Lotus e-postklient, under “Project Vulcan”.

Med dessa funktioner kan företag utnyttja tekniken för att öka produktiviteten och differentieringen i ingrepp med sina kunder och leverantörer, säger Blake.

Xavier Pereira, chef för företagets marknadsföring, Microsoft Asien-Stillahavsområdet, tillade att människor i allt högre grad använda teknik för att få flexibilitet i hur de fungerar, och e-post spelar en stor roll i att driva denna flexibilitet.

“Microsoft Outlook är ett av de mest använda affärsproduktivitetsprogram i världen. Idag arbetar Outlook med Lync, Sharepoint, och resten av Microsoft Office för att hjälpa människor att få ut av sin e-post mer. Inom Outlook, kunder har tillgång att använda företagets röst, snabbmeddelanden och webb, ljud och videokonferenser. Detta bidrar till produktivitet “, sade han i ett e-postmeddelande.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer