Duk höjer $ 3,6 miljoner senaste finansieringsrunda

Australian start Duk meddelade idag slutförandet av den andra omgången av finansiering, nät US $ 3.600.000 från befintliga investerare, Matrix Partners, Blackbird Ventures och Square Peg Capital, tillsammans med två nykomlingar, Founders Fund och Shasta Ventures.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Den senaste omgången av finansiering ger det totala beloppet höjs för Sydney-baserade företaget till US $ 6.600.000, efter det inledande US $ 3.000.000 såddfinansiering runt början av förra året.

Sedan lanseringen 11 månader sedan, har online grafisk design plattform vuxit till 600.000 användare, som har skapat mer än 3,5 miljoner mönster.

Under de senaste månaderna har Duk aviserat en serie partnerskap med ett antal företag, däribland GoDaddy, Medvind, Agora Pulse, Post Planner, och TabSite, låta sina användare att skapa Duk grafik inom dessa platser.

Företaget har inte bara rönt uppmärksamhet användare, investerare och partners under det senaste året, men det har också fått stöd från Apples tidigare chef evangelist, Guy Kawasaki.

I april meddelade Duk att Kawasaki hade beslutat att, kom ombord, som startchefs evangelist i ett försök att hjälpa till att bygga sitt varumärke internationellt, med särskilt fokus på Silicon Valley.

Kawasaki var Apples chefs evangelist på 1980-talet och har sedan dess blivit en rådgivare till Google, Apple Fellow, grundade riskkapitalbolag, Garage Technology Ventures och har grundat nättidningen rack, Alltop.

Tidigare denna månad, flög Kawasaki till Sydney till, främja sin nya roll i företaget, och tillbringade tid med dess grundare, Melanie Perkins, Cliff Obrecht, och Cameron Adams.

Jag var tidigt ute med Duk och använde den för att skapa grafik för mina sociala medier inlägg och nyhetsbrev, “sade Kawasaki.” Efter att ha kontakt med canva grundare, var jag förtrollad av företagets vision.

Den nya finansieringsrunda Kännagivandet kommer som företaget lanserar en ny plug-in för tredje parts webbplatser, så att användarna kan skapa sina egna bilder. Plug-in, döpt till “Duk-knappen”, kommer att rullas ut på partnerwebbplatser under de kommande veckorna.

I stället för att bara erbjuda en uppladdning knapp och väntar användare att räkna ut resten, gör en webbplats användare att enkelt skapa grafik utan att lämna sin sida den Duk Button “, sade Perkins.” Vi vill att detta ska vara tillgänglig för alla så knappen är gratis och kan genomföras med bara några få rader kod.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera