Dell dumpar sina rötter och går detaljhandeln i Asien

Dell, världens näst största dator maker, har planer på att sälja datorsystem vid försäljningsställen i Asien-Stillahavsområdet, men inget australiska kedjan har utsetts.

Detta följer företagets redan aviserade planer på att sälja system genom Wal-Mart i USA.

Vända en 23-årig företagspolicy, Dell förra månaden började sälja billiga stationära datorer på den massiva Wal-Mart kedjan i USA. På torsdag, meddelade det en utvidgning av detta program, med planer på att sälja system genom olika butikskedjor i östra Asien.

Dock har Dell vägrat att ange några särskilda företag vid denna tidpunkt.

Moln, Michael Dell tar ordförande plats VMware ombord, moln, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, Dell, Dell Technologies inlägg Q2 resultat, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Vid en medieträff i Singapore, Paul-Henri Ferrand, operativ chef för Dell i Asien-Stillahavsområdet (exklusive Japan, Kina och Sydkorea), förklarade Dell var i samtal med flera olika parter.

“Vad vi vill se till att vi anpassa vår strategi per land och mål via dessa [detaljhandeln] kanaler de kunder som vi vill gå efter”, säger Ferrand i en Reuters rapport.

Till skillnad från USA: s strategi, vilket har inneburit att sälja endast en låg från skrivbordet genom Wal-Mart kommer Dell rikta hela sitt sortiment på olika återförsäljare och marknader i Asien.

Ferrand berättade också monterade media att medan industrin tillväxten i genomsnitt på 14 procent, Dells tillväxt i Asien-Stillahavsområdet var på 20 procent årligen, med ännu större tillväxt på nya marknader som Pakistan, Filippinerna och Indonesien.

Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies inlägg Q2 resultatet

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar