CRM bevakningslista 2016: Som recensioner börjar, Salesforce fortfarande regler

Tja, jag nådde det på gång, där vinnarna får sina bara desserter och i den speciella gruppen Jag börjar alltid med, eftersom de är eliten, en 3-star Michelin måltid att föregå dessa desserter.

De program som körs företag genomgår stora förändringar, men det finns också en hel del tröghet i systemet. Vi undersöker några av de viktigaste trenderna – inklusive moln adoption, rörlighet, konsumtionssyn och affärsanalys – som formar framtidens affärssystem landskap.

Eftersom det inte finns någon “Lifetime Achievement Award” i år, kommer jag att börja med Salesforce (som slutligen beslutat lite sedan att kapitalisera “s” i Salesforce – något de inte vill göra under en lång tid – som visserligen höll dem distinkt – som om de behövde något mer distinkt än de redan är). Anledningen till att börja med dem är att de är en elit vinnare – och den högsta poäng företaget (igen). Den ordning i vilken jag ska skriva översynen kommer att gå ut så här

Denna process kommer sannolikt att ta mig månader att slutföra så du inte fråga mig när din recension kommer, inte för att jag inte vill berätta för dig, men eftersom jag inte vet. Jag gör detta samtidigt gör klientarbete och skriva min bok om kundengagemang (Harvard Business Press, 201whoknows) och är sandwich detta mellan dessa saker (och andra saker för många att nämna).

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Okej, är dem de grundläggande reglerna för nästa fas folk. Så låt oss få det på.

Salesforce har nästan vanligtvis varit den högsta målskytt i CRM bevakningslista endast ha avsatt två gånger under alla de år som de har deltagit. Det finns en anledning till det – i själva verket flera skäl som gör dem de bästa och bevakningslista företag – och de gör inte alla relatera till produkt.

Tänk på att CRM bevakningslista är en utmärkelse som går till ett företag som påverkar en marknad och har alla bitar på plats för att upprätthålla som påverkar marknaden. Om du inte har gjort båda – påverkat den nuvarande och förberedda för framtiden – du kan inte vara en bevakningslista vinnare

Vad har gjort Salesforce så anmärkningsvärt genom åren är att de har gjort detta år över år över år. De är alltid i ögonblicket (påverkar detta) men aldrig omedveten om framtiden. För att lyckas med detta är det inte bara den beredning som bolaget har att göra, utan omfattar också ta några väl genomtänkta risker, som kan vara high stakes risker.

Denna typ av riskfylld “prognoser” går tillbaka till början av Salesforce historia. Jag milt avvika med en anekdot som går rakt på sak.

Jag var en mycket tidig användare av Salesforce i 1999 – och jag hatade det. Jag skulle försöka exportera a.txt fil och det bokstavligen skulle exportera en Excel.csv fil. När jag behövde a.csv fil, skulle det exportera a.txt fil. Ändå var Marc Benioff förklarade att de skulle vara en plattform för företaget. Naturligtvis var jag ett litet företag. Jag slutligen kastade dem ut och används Salesnet. Men vad jag skrev i den andra upplagan av CRM på ljusets hastighet (bevisa hur fullständigt fel och fallibly brister jag) är detta

Fram till början av 2002, Salesforce.com förutsatt småföretag med SFA-program för ett lågt pris. Det gjorde ganska bra, men med klumpiga rapporteringsverktyg, och anmärkningsvärt saknar i verktyg som prognoser. Det finns andra små underligheter också. Till exempel, när du klickar på för att producera en utskriftsvänlig version av en rapport, får du en Excel-fil. När ska du klicka för att få en rapport som kan importeras till ett kalkylblad, får du en kommaseparerad ASCII-textfil. Tyvärr finns det många av dessa små egenheter som gör sina ansökningar mindre än idealisk, men de är fortfarande i allmänhet användbara ….

“…. Sedan i slutet av februari 2002 beslutade de att de skulle bli en Enterprise Application och ta itu med back office också tillkännage Salesforce.com E-Business Suite, en begränsad razzia i en värld av ERP. Det är extremt förmätet, med tanke på att de inte ens har fått SMB stora säljkår automatisering ansökan rätt ännu. det är oroande när företag glömma sitt uppdrag och låta finansieringen vara deras guide, snarare än sina användare. ”

Och det, mina vänner, är anledningen till att jag inte driva företag – jag bara tala om dem. Efter att det fel om Salesforce, jag är oklart varför någon uppmärksammar mig alls.

Varför skulle jag det? Nå, vad hände bara några år senare? Sales blev ett verktyg för företaget. Vid det laget hade jag blivit övertygad av Marc Benioff (det finns en bra historia om hur det visade sig att jag är villig att berätta för blotta priset på en stor whisky -. Endast ett uns pour är nödvändigt jag är en billig datum.) som Salesforce var inte bara hemskt, men en livskraftig kandidat för ett ledande företag mjukvaruleverantör. Och det var 2003.

Denna historia är helt relevant för varför Salesforce har blivit vad de har blivit och – och varför de fortsätter att göra så bra på bevakningslista i synnerhet. Det finns två saker som driver den.

Först deras uncanny fokus på plattform som jag har talat om otaliga gånger jämfört med året innan. Detta har varit en lång stående engagemang deras och en orubblig en. När jag skrev den 3: e upplagan av CRM vid ljusets hastighet, Tien Tzuo, sedan Salesforce CMO, nu VD för Zuora och en tanke ledare i sin egen rätt, berättade följande: “Nätverket är datorn Det är något. att du har hört talas om under en lång tid. programvaran är något som måste sitta inne i nätverket, inte på enskilda datorer. Vi ser framför oss ett scenario där alla går till jobbet, bränder upp webbläsare, ser på Yahoo, gör sitt personliga saker, bränder upp sina ansökningar och det är allt inom nätverket. Vi vill att tillhandahålla denna tjänst. ”

De har flyttat från denna amorfa idé till sin första plattform spel, sforce (och olika inkarnationer) till force.com till Salesforce1.com till Customer Success plattformen och nu rimligen kan säga att de är verkligen (och framgångsrikt) plattform fokuserad. Ögonen på priset.

I år kommer jag att lämna plattformen diskussionen vid det.

Det finns två andra viktiga skäl, men som går till hjärtat av framtida effekter och varför de fortsätter att vara framgångsrik i detta … och på vägen. För det första är det deras vilja att ta risker baserade på smart prognostication. De är inte risk aversiv som de flesta företag – och det är en underdrift. Salesforce slutade aldrig excel på att ta väl avvägda risker – långt efter 2003. En nyare typexempel.

Under 2012 meddelade Marc Benioff att deras nästa miljarder dollar verksamhet kommer att vara hans Marketing Cloud. Kom ihåg att han sa detta när allt de hade var Radian 6 och Buddy Media, om de vore applikationer som hade några riktiga värde, ingalunda gjorde de utgör en marknadsförings moln – inte ens nära. Det var inte förrän den extremt fet och dyr drag att förvärva Exact Target hade de vad som kunde ha kallats en marknadsförings moln med viss legitimitet – och att först efter att de sys ihop bitarna till en sammanhängande svit. Som de nu gjort. Och som ett resultat, är marknadsföring Cloud på god väg att bli en miljard dollar.

Det som gör dem den fortsatta vinnare i elit kategori de är att de inte är villiga att vila på sina lagrar. I slutet av 2014, lämnade de en annan beräknade satsning – att marknaden för hälso- och sjukvårdstjänster kommer att bli deras nästa miljarder dollar. Det som gjorde detta särskilt intressant är att Salesforce, sin närvaro i vertikala marknader, hade inte haft så mycket effekt som SAP eller Microsoft – och hade inte levt upp till sina egna förväntningar på platser som offentliga sektorn, där de hade för avsikt att ” träna en armé av 1000 integratörer “. Men har dessa långsamma starter inte avskräcka Salesforce. År 2015 vid Dreamforce, meddelade att de lanseringen av Health molnet. Även om jag har en rekommendation i avsnittet nedan (som alltid), är detta en riktigt smart drag och en som bara gör Salesforce påverkan ännu större. Fallet för att fokusera på just denna vertikala är stark. Två statistik gör det ett självklart val

Men dessa typer av rörelser är inte det enda som sätter Salesforce upp som en Elite med mycket effekt – ett komplett företag med alla bitar. Deras senaste drag att motsätta sig Georgien lagstiftarens försök att passera den så kallade “religionsfrihet” Bill – som i princip förnekar samkönade äktenskap rättigheter, ledde till öppen motstånd från Salesforce till den grad hotar att sluta göra affärer i och med staten , liknar vad de gjorde i Indiana förra året.

Oavsett var du står på de frågor (och att vara tydlig när det gäller Georgien – och i det förflutna Indiana – Jag står helt skuldra vid skuldra med Salesforce), kombinera detta med det arbete som Salesforce gör med tabell Salesforce Foundation och du får en aning om att detta är ett företag som vill ha inte bara en effekt på företag utan en social inverkan på jorden – och är villiga att ta offentliga och uppmärksammade risker för att uppnå dessa effekter. Symbol för en elit vinnare av bevakningslista.

Nu tar allt detta och kombinera det med sina starka produktutbud, deras budskap kring ansluten kund, som för dem är den perfekta budskap – och resonans med affärsutvecklingen av 21-talet (inte en revolution) – och du ser en företag som har anställda från andra företag tänker på dem som den första landningen plats om de söker ett nytt jobb, teknikföretag gör sin första integration Salesforce, och en allmän fascination om företaget som normalt bara reserverade för konsument tech företag som Apple . Salesforce gör saker med en känsla – men det är en känsla med en laserliknande fokus – och det aldrig vacklar från det – och har haft en inverkan på näringslivet och över hela världen i allmänhet att jag sällan ser.

Som sagt, naturligtvis, det finns saker som de kunde göra – och om jag har något att säga om det – och jag inte – de skulle göra, för att utöka sin närvaro och göra det sko slog i marken ännu hårdare.

Fokus på analys – För några månader sedan, Salesforce försäljningsargument på Analytics Cloud var sin “über-liknande” gränssnitt, inte precis en förtroende meddelande inspirerande, med tanke på att när det gäller industriell kvalitet teknik (programvara och tjänster), makt av algoritmer för att få resultat var först och främst nödvändigt fokus. Nu, de har ovärderliga befogenheter Bob Stutz, en CRM industri legend ombord som Chief Analytics Officer, och om hans historia på Siebel, SAP och Microsoft är någon indikator, är Salesforces analyserbjudande sig redo för en översyn – och trogen risktagande tradition – en ambitiös. Vet jag detta för vissa? Nej, men jag vet att Salesforce startade bakom åttan med analytics för några år sedan, och nu är bakom kanske boll till sina krediter, men det räcker inte med tanke på deras konkurrens. Du kan inte bara avfärda SAP, Oracle, IBM eller SAS när det gäller analyser som “old school”. Alla av dem är mycket konkurrenskraftiga, fullt medveten om omvandlingen av marknaden och mer anpassade till marknadens behov med utgångspunkt från sin algoritm ström än Salesforce för närvarande. Bob Stutz är killen som kan ta Salesforce upp till par och även utanför till … birdie? Örn? Vad som helst. Men detta måste vara en PRIME fokus för Salesforce.

Vertikal expansion – Salesforce är tydligt utökar sitt fokus på vertikala industrier med lanseringen av budget Cloud och Världshälso molnet. De har en hygglig men inte överdrivet närvaro inom den offentliga sektorn, verkligen går bra vapen i högre utbildning, har några mycket bra grepp i den ideella världen och en närvaro men inte en organiserad vertikal praxis i sport, media, underhållning universum. Bra start, men fortfarande långt ifrån de 24 några udda vertikaler som SAP har eller graden av närvaro som Microsoft har heller. Som sagt, detta är ett utmärkt tillfälle för Salesforce eftersom horisontellt, de har inga kamrater i deras universella penetration. Jag föreslår inte som vertikaler just nu, men det finns några som jag kan nämna någon gång (jag är en sådan retas) men ge industrin ledare i företaget, den utmärkta John Wookey, vad han behöver och låta honom köra. Nu för en specifik på detta tema.

Och mer specifikt … hälsa och välbefinnande Cloud – Det Apigee Institute i deras 2015 Digital Impact Survey, visade att mer än 62 miljoner amerikaner (37 procent av vuxna smartphone ägare) känner att de är friskare tack vare sin smartphone och appar.

En del av detta är uppfattningen naturligtvis. Sextiosex procent av de som använder antingen fitness enheter eller kondition och hälsa program för att spåra hälsa och fitness, och 78 procent av dem som använder både ett gym enheten samt program via sin smartphone för att sköta sin hälsa och välbefinnande kände friskare för det. Nittio procent (90 procent) anser att anordningarna ger dem mer kontroll över sina liv – vilket är hela historien faktiskt.

Hälften av alla smartphone ägare (49 procent) säger att de vill att deras läkare att använda sina data från en fitness tracker och / eller hälso program, och 80 procent av de tillfrågade förväntar sig läkarna att erbjuda nyckel funktionalitet via appar inom de närmaste ett till två år.

Millennials är också skiftande hur de ser hälso- och sjukvård, med nästan en av tre redan säger att de skulle föredra en läkare som använder appar och fitness tracker uppgifter som en vanlig del av sin medicinsk praxis.

Vad säger detta dig? Det säger mig att som en del av omvandlingen av hälsa vi ser nu, folk är inte bara intresserade av patienternas tillgång rekord på nätet, men är också mycket intresserade av att ta kontroll över sin egen hälsa resa – inklusive förebyggande aspekter som motion, kost , psykologiska och andliga. De är intresserade av att ha informationen tillgänglig på sina fingertoppar, såsom WebMD, inte så att de kan ersätta sina läkare – bara en dum fåtal tror att de vet mer än de läkare som de använder – utan att stödja en intelligent diskussion om deras hälsa.

Vad Salesforce har fokuserat på så långt med sin hälsa moln är patienten förhållande till läkarna. Och det är rättmätigt var de ska börja. Vad det betyder just nu är att med Världshälso Cloud, har du saker som

Allt detta är bra grejer. Ingen fråga och ett steg framåt i förverkligandet av en framgångsrik relation mellan patient och läkare. Men det finns en stor möjlighet att försvinna här runt wellness. Salesforce är unik i sin ganska anmärkningsvärd förmåga att grensla gränsen mellan konsumenter och företag. De har varit bland de mest framgångsrika i “consumerizing” den erfarenhet på ett sätt som gör användningen av sina verktyg faktiskt intressant och underhållande än bara utilitaristisk. Det ger dem ett försprång på de flesta andra företag. Men medan de inte omfattar denna chans att införliva välbefinnande i hälso ekosystem är wellness leverantörer som Precor, fitness utrustning företaget lägga alla data från sina maskiner och mänskliga användare i molnet. I själva verket är de tar det ett steg framåt och skapa en wellness-relaterad teknik ekosystem genom att tillhandahålla ett öppet API för Preva plattform som de använder för sin moln anslutning.

Salesforce måste ta ännu ett kliv och göra deras hälsa Cloud inte bara en plattform, men ett ekosystem spela. Marknaden är enorm och möjlighet riklig – och begynnande.

Men även om de inte lyssna någon av mina råd, finns det ingen tvekan om att Salesforce är byggd för att påverka många år framöver. De har tänkt igenom som ett komplett företag, inte bara en produkt veva maskin. De har rätt fokus och dess laser som – och rätt budskap och de är universella. De är eliten i min bok – och för den delen, förmodligen någon bok.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september