CES slagfält: Är LCD eller plasma bättre när plocka hi-def stor skärm platta skärmar?

Medan jag var beredd att komma hit för att CES i Las Vegas, var en massa människor frågar vad det var jag skulle vara uppmärksamma på när jag var här ute. När jag nämnde en av de ämnen – stora skärmen platta skärmar (hädanefter kallat BSFPs) – svaren var ganska nyfikna. BSFPs? Är de inte lite för hemmabio-ish för affärsvinkeln vi tar vanligtvis här på hemsidan,? Fair fråga,. Med tanke på att “C” i “CES” står för konsumenten och det finns en guldgruva av MP3-spelare, spel produkter och hemmabio saker på CES (bland alla möjliga andra contraptions för hemmet), företagsprodukter är mycket underlägsna här på CES. Som sagt, BSFPs, samtidigt som av intresse för många hemmabioentusiaster, är också en kategori som är viktigt för vissa företag.

Tills jag startade denna Testbed blogg där värdefull information för teknikinköp är nyckeln, det gjorde jag inte tillbringar mycket grå funderar BSFPs. Och, ärligt talat, i god tid före CES, BSFPs (i motsats till din vanliga gamla trädgård sort stationära modeller) var mycket av min radar. Men i jakten på de stora teman för CES och i ett desperat sökande efter något avlägset businessy i naturen, kunde jag inte undgå att märka hur många av CES meddelanden som flyter genom min inkorg hade något att göra med en BSFP. Det var som om BSFP industrin sade, “David, vi kommer att slå dig in i submission tills du täcka oss.” Nu, jag skickar in,. Varför? Tja, till att börja med, en sak jag märkte om många av de stora skärmen meddelanden var hur varje erbjudande baserades på en av åtminstone två tekniker: LCD och Plasma (Digital Light Projection eller “DLP” är en annan teknik som vi ska spara för framtiden diskussion). Jag insåg plötsligt att när man köper en BSFP, oavsett vem som gör inköp, de flesta av dessa köpare kommer först att ställas inför att behöva fatta ett beslut mellan de två teknikerna.

För det andra, ta en titt runt på var BSFPs dyker upp: Flygplatser, busstationer, restauranger, hotell, konferensanläggningar, lobbygrupper, polisstationer, skolor, etc. BSFPs har köpts av företag och statliga organisationer av bucketload.

Som det visar sig, det finns några viktiga skillnader mellan de två teknikerna. LCD-skärmar till exempel göra en hel del känsla för stationära skärmar och uppåt till omkring 47 inches. Det vid cirka 42 inches, börjar du se plasmaskärmar visar upp. Så det finns en viss överlappning och inte överraskande, det är i det 40-något område där de flesta BSFPs köps (vilket innebär beslut måste göras). Men vissa företag som Westinghouse driver LCD utanför det typiska området. Här på CES, är Westinghouse visar upp en 80-tums prototyp och i mina diskussioner med firmatjänstemän, den enda anledningen andra företag gör båda är att när som Westinghouse är relativt ny i verksamheten och kan ägna sig åt en teknik, äldre leverantörer som var tvungen att gå med plasma för större storlekar när de fick börja kan inte dike sin nuvarande plasma verksamhet. Så det är lite av en kamp som pågår här.

CES, Bränsleceller kommer av ålder på CES 2016, CXO, Business, tech ledarnas utmaning: Att hitta innovationer som betyder, CES, Ed Bott Weekly Wrap: CES 2016, Cortana på Cyanogen, mer Windows 10 integritet kerfuffle, Amazon, CES 2016: Amazon Echo Alexa spelar en huvudroll (och hon är inte ens där)

Är du en av dem som försöker att räkna ut fördelarna med plasma kontra LCD? Om du är, då här på CES, jag tillbringade tid med leverantörerna av både ta reda på vad det är BSFP köpare bör tänka på när de förbereder sig för att göra ett köp. Här är videon av vad jag lärde mig

Bränsleceller mognat på CES 2016

Business, tech ledarnas utmaning: Att hitta innovation som räknas

Ed Bott Weekly Wrap: CES 2016, Cortana på Cyanogen, mer Windows 10 integritet kerfuffle

CES 2016: Amazon Echo Alexa spelar en huvudroll (och hon är inte ens där)