CES 2016: Lenovo att lansera Project Tango-baserad smartphone i mitten av året

Lenovo är inställd på att vara den första tillverkaren på marknaden med en smartphone med hjälp av Project Tango under mitten av detta år.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Detaljer om det ännu-icke namn luren är ofullständiga, men Lenovo sade vid ett pressevent under CES att telefonen skulle vara större än en 6,5-tums luren, kostnad under $ 500, och använda en Qualcomm-processor.

Sensorn och kameror behövs för Project Tango att arbeta kommer att placeras vertikalt i den övre tredjedelen av telefonens baksida.

Telekomföretag, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Offentliggjordes i februari 2014 med Googles Advanced Technology och Projekt (ATryck) grupp, Project Tango har utformats för att spåra 3D-rörelser av enheten, medan samtidigt skapa en karta över den omgivande miljön.

Google höll ett fast grepp om ATryck gruppen när det sålde Motorola till Lenovo för $ med 2,9 miljarder 2014.

“Med Project Tango blir smartphone en magisk fönster i den fysiska världen så att den kan uppfatta utrymme och rörelse som går utanför gränserna för en pekskärm”, säger Johnny Lee, Project Tango Lead på Google.

Genom att arbeta med Lenovo, kommer vi att kunna göra Project Tango mer tillgängliga för användare och utvecklare över hela världen för att både njuta och skapa nya upplevelser som blandar den virtuella och verkliga världen.

Sökandet jätte hade tidigare sålt Project Tango utvecklare tabletter som körde på Android och används en Nvidia Tegra K1-processor, 4 GB minne och 128 GB lagringskapacitet. Tillsammans med vanliga mobila sensorer såsom ett gyroskop och accelerometer, den enhet som används också en motion tracking kamera och infraröd sensor.

Samtidigt som tillkännager kommande enhet, har Google och Lenovo lanserade en app inkubatorprogram, där utvecklare kan lämna app idéer som använder Tango, och utvalda program kommer att finansieras, förinstallerat, och presenteras på enheten.

Bidragen för appen inkubatorn nära den 15 februari.

Tidigare på torsdag på CES visade Lenovo COO Rick Osterloh att bolaget skulle fasa ut varumärket Motorola till förmån för en Moto av Lenovo moniker.

Dillon Ye, Lenovo Asia-Pacific Mobile Business vice ordförande berättade webbplatsen förändringen gör det möjligt för Lenovo att flytta sitt varumärke i premiumsmartphones, där det tidigare hade fokuserat på den nedre änden av marknaden och i utvecklingsländer.

Det är något som vi vill ändra “, sade Ye.” Moto blir sub-varumärke för att fokusera på mainstream och prestandasidan, och Vibe blir under varumärket att fokusera på posten och mainstream.

Den kommande Tango telefonen kommer att bli en Lenovo-märkta enheten.

Upplysningar: Chris Duckett reste till CES som en gäst för Lenovo.

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik