Canon Laser Shot LBP5360 Review

Den LBP5360 färglaser är den senaste skrivare från Canon. Nyligen maskiner från företaget har producerat bra utskriftskvalitet, men vi har hittat dem något saknas när det gäller att underlätta installation.

Metoden, Vid bedömningen en skrivare vi anser utskriftshastighet, utskriftskvalitet, användarvänlighet, och konstruktion.

Hastighet: Standard dokument används för att bedöma toppmaskinhastigheten (utskrift vanligt, svartvit text med 5 procents täckning) och även genomsnittliga maskinens hastighet (dokument innehåller bilder och en mängd olika typsnitt och färger) i både färg och svartvitt läge. Spool gånger utelämnas från hastighetsberäkningar som är på skrivarens behandlingstid för topp sidor per minut poäng.

Kvalitet: Standard filer skrivs och utvärderas mot standardpapperskopior som används i alla Enex TestLab skrivare testning. Test, grafik och bilder bedöms för kvalitet av färg, kontrast, graderade nyanser / nyanser, linje finhet och positionering, samt hantering av färggränser.

Konstruktion: Vi tittar på den tekniska kvaliteten när det gäller design och implementering.

Lättanvänd: Vi bedömer användbarhet av produkten, inklusive kvaliteten på dokumentation och menyfunktioner.

Produktens prestanda, The LBP5360 är en dubbelsidig skrivare som är nätverksklar och levereras med både USB och parallellportar. Den är utformad för en upptagen liten eller medelstora kontor med prioriteringen av snabbhet och effektivitet. Utformade i grå och vita kurvor, är det ett rimligt attraktivt maskin, men tyvärr tillverkningsprocessen har lämnat ett par skarpa hörn för att fånga oförsiktiga hand.

Canon snävt också på enda rad LCD som ger dålig information under menynavigering. En två raders display skulle ha förbättrats avsevärt användbarheten av denna maskin. Omvänt har maskinen utmärkta åtkomstpaneler för att underlätta underhåll inklusive byte av toner och rensa pappersstopp. Basenheten har en 250 sida pappersmagasin, kan uppgraderas till en 500 sida låda, plus en handinmatningsfacket.

Under färg tester har vi färger tvättades ut och de röda var lite för orange. Skrivaren hanteras gradering av färg och skugga väl, med endast mindre horisontella streck. Fotoreproduktion är mycket bra (om än svagt) även om vi ibland såg remsor av olämplig färg där den relativa inriktningen av färgpatroner hade gått något vilse. Inriktnings frågan var också tydligt i några fina linjemönster där vi hittade betydande Moiremönster. Text kvalitet var mycket hög.

Om Michael Palamountain

Förutsatt fem procent sidtäckning, kan användaren förvänta cirka 6000 sidor per tonerkassett, vilket motsvarar cirka 3,6 cent per sida – en mycket rimlig resultat för en relativt liten färglaserskrivare. Canon verkar också göra det rätta miljömässigt, med inte bara patronhylsor, men många andra interna delar som tillverkas av PET-plast. Dessutom kan förmågan att göra dubbelsidig utskrift avsevärt minska kontorspapper användning.

Föraren gränssnittet är väl anges för enkel navigering och ger en mängd olika alternativ, inklusive “häften”, för att komplettera duplexfunktion, och fem kvalitetsinställningar för olika text- och grafikprogram. Tyvärr installationen av användargränssnittet var inte lika lätt. Installationsskivorna innehöll programvara och manualer som inte helt passar och handboken verkligen behövs. Det gick inte att kunna installera använda sökfunktionen automatiserad och i slutet vi frågade bara Windows XP att göra det för oss.

Bedömning; Vi hittade installationsprocessen vara komplicerat. Vi är benägna att föreslå köpare att de ignorerar installationsskivorna och har Windows installera drivrutinerna. GUI på datorn är lätt att använda en gång installerat, men menyn på skrivaren själv är inte intuitivt.

En gång installerat, fick skrivaren utmärkta tryckresultat. Canon lovar upp till 21 sidor per minut och det är vad de levererar. Dubbelsidig utskrift har mycket liten effekt på utskriftshastighet (och vi har sett skrivare där hastigheten är halverat vid dubbelsidig!). Inte heller är hastigheten påverkas negativt genom att skriva ut i färg.

Vi hittade utskriftskvaliteten är mycket bra – ett faktum som vi finner gång på gång när det handlar om Canon. Det fanns en mycket ringa felinriktning av färger som inte förbättrades genom att kalibrera av maskinen, men detta var uppenbar endast sporadiskt. Linje / textkvalitet var mycket bra och strimmor i skuggade områden var inte allvarlig. Gränserna mellan färgerna var i allmänhet bra. Kontrast och hud-tonen hantering var utmärkt. Färger kunde ha varit lite mer intensiv.

Canon erbjuder en grundläggande 12 månaders återvända till basen garanti, en förlängd garanti är tillgänglig vid behov. Canon ger webbåtkomst till drivrutinsuppdateringar, felsökningsguider och manualer på nätet.

Med tanke på en prislapp på nästan AU $ 2000 skulle vara trevligt om installationsprocessen var lite mindre buggig, men detta är en bra kvalitet skrivare och skulle tjäna ett litet kontor mycket väl.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator