BlackBerry lanserar säker arbetsutrymme för Android, iOS

BlackBerry har nu officiellt lanserat Secure Work Space, utformad för att hjälpa regeringen och företagsanvändare hålla sina personliga och affärsmässiga liv skilja på mobila enheter.

Säkerhet, BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln, säkerhet, Quadrooter “brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner, rörlighet, BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter, säkerhet, BlackBerry” förbättrad “krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende

Drivs genom, BlackBerry Enterprise Service, 10 (BES), back-end system som lanserades i början av detta år kan BlackBerry-användare att kontrollera mobila enheter som är anslutna till det interna nätverket. Säker Work Space fungerar som en säker behållare för dessa mobila enheter, hålla företagsinformation – inklusive kalendrar, händelser, e-post och appar – skiljer sig från en anställds personuppgifter. Denna separation är tänkt att förhindra att information från att läcka eller överförs från företagssystem.

Dessutom etablerar tjänsten en helt krypterad AES-256-bitars tunnel i BES-servern, som ser till att alla trafikuppgifter som kommer från enheten är säker – även i de fall där Internet-anslutning är inte. Dessutom, IT-personal kan fjärradera en säker Work Space utan inverkan på den personliga delen av en mobil enhet.

BlackBerry senaste erbjudande (.pdf) också är utrustad med ett enterprise-nivå webbläsare och säker fastsättning visning och redigeringsprogram.

Säker Work Space är kompatibel med enheter som använder Googles operativsystem Android och Apples iOS. Inga anpassade kompetensutveckling behövs för att använda eller integrera programmet.

David Smith, chef för företagets mobila datorer på BlackBerry, till Reuters

Med en integrerad hanteringskonsol, kan våra kunder nu se alla enheter som de har på sitt nätverk, hantera dessa enheter och ansluta till dem säkert. Vi har nu också har en säker arbetsplats på Android och iOS som gör att våra kunder kan säkra och hantera data på dessa enheter också.

Det är möjligt att företagskunder som har börjat hoppa BlackBerry fartyget nu kan lockas att gå med i flocken. Dessa höga marginaler tjänster, värdefulla för företagskunder, kan hjälpa företag att kontrollera och bättre integrera personal mobila enheter som kör på Apple eller Android teknik. Utan att kunna hejda användare som nu använder Samsung eller Apple-enheter, genom att arbeta med istället för mot trenden, kan BlackBerry kunna återta en del av marknadsandel förlorade mot sina konkurrenter.

BackBerry sade att den nya plattformen kommer att finnas tillgänglig inom de närmaste månaderna.

BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln

“Quadrooter” brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner

BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter

BlackBerry “förbättrad” krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende