BlackBerry inför mörka dagar, drar ut Messenger på Android, iOS wildcard

Research in Motion kämpar. Förutom sin lukrativa BlackBerry sektion, är bolagets hosta upp blod, dess hår faller ut och barnen ber att ändra viljan.

RIM föra BlackBerry Messenger till Android, iOS

RIM blir desperat, och det är alltid klart med smartphone jätte föra sin populära BlackBerry Messenger till plattformar utanför den befintliga BlackBerry-plattformen, inklusive Apples iOS och Googles Android-operativsystem.

Nu när iPad 2 är ute, RIM missade sin chans att få BlackBerry Playbook ut genom dörren, och står nu inför konsumenterna en rivaliserande tablett som har alla de funktioner som den försöker ansluta marknaden med.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Playbook skulle ha varit konkurrenskraftiga, men bara om det hade släppts innan iPad 2 och ges åtminstone en del försprång. Nu är det ganska mycket död i vattnet.

Så hur kan RIM få fler användare på BlackBerry-plattformen? Det kan inte bara genom att sälja fler smartphones. Och en av de enda sätten att få denna pågående är att öppna upp sina BlackBerry Messenger till andra plattformar.

Men förvänta dig inte att vara alla sång och dans som BlackBerry OS-versionen är, eftersom det inte kommer att bli. Logistiskt, kommer att få allt från BlackBerry kryptering för nätsäkerhet vara omöjligt.

BlackBerry Messenger är otroligt säker, eftersom data skickas via mobilnätet men inte till eller från mobilnätet. Istället data hanteras av BlackBerry tillverkaren Research in Motion direkt.

För alla avseenden, BlackBerry Messenger för enheter som inte kör BlackBerry OS kommer att bli precis som alla andra Instant Messenger för iOS och Android, och inte vara säker, statliga intelligens trotsande teknik som driver yngre användare i förtryckarregimer att använda den i första plats.

Detta drag är bara att lägga till incitament för dem som kör iOS och Android med avskalad BlackBerry Messenger erfarenhet, att hoppa svängarna i BlackBerry världen.

 innehåll

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus