Bigging upp stora uppgifter: Varför hype handlar om att sluta

Big-uppgifter hype har nått sin topp och konceptet är sannolikt att kasta sig in i “tråg av besvikelse”, enligt analytikern grupp Gartner.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Företagen undersöka användningen av stora data för att analysera och förstå de enorma mängder information de har lagrat. Men enligt Gartner, har stora uppgifter nu nått toppen av uppblåsta förväntningar.

Enligt Gartners hype-cykel modell, teknik nå en punkt där de är helt overhyped, varefter användarna blir desillusionerade, först senare att faktiskt hitta en realistisk affärsmässigt bruk för tekniken.

Toppen av uppblåsta förväntningar nåddes en tid sedan “, säger Gartners forskningschef Svetlana Sicular i ett blogginlägg på tisdag.” Som en analytiker, ser jag att stora uppgifter börjar falla av denna topp och i slutet av toppen, negativ press och adopter klagomål börja.

Till exempel, entusiasm för Hadoop – verktyget som oftast förknippas med stora datamängder – redan avtagande bland vissa användare, sade Sicular och tillägger att vissa redan beskriver det som “primitiva och gammaldags.”

Big data, moln och gamla goda C # är bland de färdigheter som arbetsgivarna letar efter detta år.

“De är besvikna med en svårighet att räkna ut tillförlitliga lösningar”, säger hon och tillade att svårigheter ökar när organisationer försöker arbeta på nya idéer och knyta ostrukturerade datakällor.

Forskning från analytiker på Ovum visade att vad användarna tänker, har leverantörer varit mycket positivt om big data.

Ovum använde data som samlats in av Datasift – som efter big-uppgifter Twitter nämner och yttrandet från leverantörer i samband med den stora data marknaden under 2012 – att finna att positiva känslor kring big-informationsleverantörer underlägsna negativa känslor med 3: 1.

Ändå kan ett överflöd av stor-datajobb på horisonten göra datanörd känna mer positiv om stora datamängder igen: En rapport från mjukvaruföretag SAS och IT-kompetens råds E-kompetens hävdade att, efterfrågan på stora-data kompetens, kommer att stiga med 18 procent varje år fram till 2017.

Rapporten, stora datamängder: En bedömning av efterfrågan på arbetskraft och kompetens 2012-2017, ger en optimistisk syn på arbetsmarknaden i den stora datasektorn och antyder att det kommer att bli 132.000 nya brittiska jobb i stora data genom 2017.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta