Big data hjälper banker med kundnärhet

Chefen för teknik för ANZ Bank institutionella arm har sagt att stora data kommer att hjälpa banken att bli intim med behoven hos sina kunder, i en tid då dessa kunder inte längre vill tillbringa mycket tid i möten.

Säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Banking, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar, stora datamängder,? NAB, Westpac-stödda Australian start lanserar Open Data Marketplace

“En av de stora förändringar för oss är försäljningen sidan av Relationship Management,” Leslie Howatt, ANZ Bank chef för teknik för institutionella, Australien, sade vid en australisk Information Industry Association (AIIA) frukost genomgång denna månad.

Våra kunder förväntar sig att vi dyker upp fullt ut förstå allt om deras verksamhet, och med ett värde proposition för dem som redan är skräddarsydd, innan du kliver in genom dörren.

Tidigare hade processen varit att ANZ skulle ha några möten med kunden för att ta reda på hur deras verksamhet fungerade och sedan komma upp med en plan. Nu, sade Howatt, förväntades banken att komma till tabellen direkt med en plan.

Vi har en analys grupp på land och till havs, samt att knapra en hel del av dessa data, se till att våra team kan gå ute med den informationen, på framsidan “, sade hon.

Hon sade att banken att uppnå detta med en kombination av analysprodukter, tjänster och smarta människor inifrån banken.

John Minz, Heritage Bank verkställande direktör, kommit överens om.

“Det är oerhört viktigt, tror jag, i synnerhet för kundnärhet,” sade han.

Som vi har mindre ansikte mot ansikte interaktion med våra kunder, är det mycket viktigt att utnyttja de uppgifter som vi har, att se till att vi har rätt produkter och tjänster till dem.

Vi är lite tur som en industri, tror jag, att vi har stora mängder data.

Westpac CTO Jeff Jacobs, å andra sidan, tänkte att även om kundnärhet var definitivt en relevant användning av stora uppgifter, var att upptäcka bedrägerier ett av de största områdena för stora dataanvändning i banken, i synnerhet som den tekniska utvecklingen hade tillåtit analysen inträffa nära realtid.

Jacobs var den mest fascinerad av ostrukturerade data aspekten av stora data – information som finns tillgänglig i källor som inte kan lagras i traditionella datalager, till exempel uppgifter i webbloggar.

Det är där ljuset gick för mig, när jag började titta på [big data] “, sade han.” Det är fantastiskt – några av de insikter du kan få från ostrukturerade data.

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

? NAB, Westpac-stödda Australian start lanserar Open Data Marknads