Best Buy vd Brian Dunn avgår, tech återförsäljare söker nya strategier

Brian Dunn, vd för stor låda tech återförsäljare Best Buy, avgick i morse.

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Det fanns inga meningsskiljaktigheter mellan Mr Dunn och bolaget om alla frågor som rör verksamheten, finansiell kontroll, politik eller förfaranden. Det fanns en ömsesidig överenskommelse att det var dags för ett nytt ledarskap för att ta itu med de utmaningar som företaget “, enligt företagets officiella uttalande.

G. Mike Mikan kommer att fungera som tillförordnad VD medan en sökning efter en ny VD pågår. En Best Buy direktör sedan april 2008 ger Mikan en belastning av finansiell och operationell expertis till toppositionen. Han var tidigare CFO för Unitedhealth Group och VD för hälso- och sjukvårdstjänster företag Optum.

Best Buy grundare Richard Schulze kommer att hålla sin roll som ordförande.

“Jag har haft varenda en av mina 28 år med detta företag, och jag lämnar det i dag i position för en stark framtid,” sade Dunn. “Jag är stolt över mina arbetskamrater och jag önskar dem bäst.

Med tanke på allvaret i ändringen kan vi bara undra när båda sidor kom till insikt om att fartyget höll på att sjunka. De goda nyheterna: åtminstone ingen ens i förnekande längre. Med företagets slutare 50 butiker – utan tvivel på att Amazon fortsatta dominans på nätet – verkar det som om Dunn helt enkelt inte kunde hacka det i e-handel, eller åtminstone att balansera flera kanaler.

Det är en verklig skam – Dunn är en 26-årig veteran i företaget, med början längst ner som en mäklare 1985 och stiger genom de ledande leden genom åren. Om det finns någon på Best Buy som har sett företagets uppgång, är det Dunn.

Men det kan vara exakt problemet. Landskapet av teknik detaljhandeln har förändrats snabbt och drastiskt, och det är svårt för någon att hänga på när förändringens vindar är detta hård. Det skulle vara i Best Buy bästa intresse, då anställa en veteran av e-handeln – en Amazon, eBay eller Apple alun skulle göra bra här.

Dunn skrev i ett blogginlägg i januari (originalet har tagits bort)

Först några tror att Internet har gjort fysiska detaljhandeln (dvs butiker) irrelevant. Det finns ingen tvekan om att Internet och den mobila webben i synnerhet, har förändrat hur människor butiken, men det finns starka bevis för att konsumenterna fortsätter att värdera upplevelsen av shopping i butiker. En färsk studie från NPD Group, en ledande marknadsundersökningsföretag, konstaterar att nästan 80% av hemelektronik intäkter går fortfarande genom fysiska butiker. Dessutom är cirka 40% av kund inköp genom Bestbuy.com plockas upp i en av våra butiker. Och sanningen är, trafik i våra fysiska butiker ökade vår tredje kvartalet och har trend positivt under större delen av året.

Slutligen, det finns de som ifrågasätter giltigheten av Best Buy affärsmodell. Denna missriktade perspektiv är särskilt oroande för mig, eftersom det flagrant och hänsynslöst ignorerar överväldigande bevis på motsatsen. Best Buy är ett finansiellt starkt och lönsamt företag som har genererat mer än $ 2,6 miljarder kassaflöden från den löpande verksamheten under de tre första kvartalen av verksamhetsåret. Vi levererade också positivt rörelseresultat i vart och ett av de tre första kvartalen verksamhets 2012. Vi växte total marknadsandel under tredje kvartalet enligt de senaste offentliga data tillgängliga. Vi har stängt vissa verksamheter som inte var lönsamma, som vi räknar med att ha en positiv inverkan på vårt resultat framöver. Och vi fokuserar bolaget på områden där vi ser de största möjligheterna för tillväxt och vinst: mobila enheter och anslutningsplaner, förbättrad digital och e-handel strategier, tillväxt i vår företagstjänster, och expansion av vår etablerade verksamhet i Kina.

Dunn är rätt, åtminstone i princip. För allt prat om hur Amazon äter Best Buy lunch, är spelet inte riktigt samma – Amazons främsta plattform är på nätet, medan Best Buy fortfarande sina butiker. Apple har visat världen att tegel och murbruk butik, gjort rätt, kan vara ett effektivt verktyg.

Men du skulle kunna hävda att Best Buy inte gick samtalet, placera sina butiker som blå-gula distributionscentra, snarare än upplevelser. Visst, fortsätter pengar för att flyta, men dess källor försvagas, och företaget inte tar steg för att hitta och peka på nästa intäkter väl. I sitt sökande efter en ny VD, då behöver Best Buy styrelse att hitta någon som vet värdet av varje plattform och kan sticka ihop dem sömlöst.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna