Bawdy semester mask lever på LIDERLIGHET

Viruset, dubbades av Sophos som Wurmark-D mask (eller W32 / Wurmark-D), distribueras via ett massutskick av e-post kampanj som erbjuder en nyårs budskap i form av en bifogad fotografi av nakna kroppar. Märkt som en “underhållande fil” fäst bär den destruktiva masken tillsammans med en grafisk bild av nakna män och kvinnor vars kroppar har anpassats för att bilda orden “Gott Nytt År.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Sophos sade den skadliga masken installerar sig själv i hemlighet som någon tittar naken bild och immobiliserar säkerhetsprogram på en infekterad dator. Masken också framåt sig e-postadresser lagras i en skadad dator.

När den är aktiverad, kommer denna mask skörda din dator på jakt efter andra e-postadresser för att skicka sig själv till och försöka stänga antivirusprogram, “Graham Cluley, ledande teknik konsult för Sophos, sade i ett uttalande.” Den som glömmer att iaktta försiktighet innan du kör oönskad e-postbilaga kan vara i för ett brutalt uppvaknande.

Cluley sade viruset är mest sannolikt att dra nytta av arbetare fortfarande återvänder efter en förlängd semester säsong som är benägna att stå inför ett stort antal oöppnade e-postmeddelanden i sina in-boxar. Hittills har masken resulterat i endast ett fåtal rapporter till Sophos.

Sophos noteras att detta är knappast första gången virusskapare har använt porr som ett medel för att distribuera sina skapelser. Förra året, en sådan person skapat en e-postkampanj som lovade bilder på en “blond, 21-åriga” exotisk dansare och bilagor till dessa meddelanden visade sig vara ett massutskick variant av Sober masken.

Dan Ilett av webbplatsen Storbritannien bidrog till denna rapport från London.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters