Bankerna försiktigt öppen för samarbete med tech innovatörer

Som teknikföretag vada i finansiella företagstjänster, har bankerna kommit överens om att det är viktigt att bilda partnerskap med dessa nyheter spelare, men inte utan ett visst motstånd.

Säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Banking, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar, stora datamängder,? NAB, Westpac-stödda Australian start lanserar Open Data Marketplace

Företag som Apple och Google är fräckt att inkräkta på grund av att traditionellt innehades av banker, med produkter såsom; Apple Passbook och Google Wallet. De två ansökningarna underlätta betalning av inköp via mobila enheter.

Tech stora pojkar flytta in betalnings arenan kan sporra nya spelare att hoppa på tåget. Det finns redan peer-to-peer betalningsleverantörer, såsom Bitcoin, som poppar upp och snabbt börjat ta fart i betalnings utrymmet.

Banker, som traditionellt har hållit sig själva, måste förändra traditionella affärsmodeller för att göra sig mer öppna för att samarbeta med dessa nya aktörer, enligt St George Bank VD George Frazis.

Men han sade att bankerna inte har råd att helt öppna upp till dessa nya aktörer på marknaden. Det finns många frågor som är förknippade med att samarbeta med externa företag, inklusive vem som egentligen äger kunden.

Du kan ha en upplevd slutet system [affärsmodell] med partnerskap, och i denna miljö, behöver du partnerskap “Frazis sade på FST Media årliga banktjänster Teknik och Innovation konferens i Sydney.” Att utveckla partnerskap för att hjälpa förnya är viktigt, men du verkligen måste göra det tänkande själv.

Han använde Apples iTunes som ett bra exempel på ett effektivt stängt affärsmodell där Apple använder kryptering och ett ekosystem av enheter för att säkerställa att hela processen för att köpa digital musik styrs av företaget självt. Detta har gjort Apple en av de mest lönsamma spelarna i en bransch som ser en stor nedgång i intäkter.

Finansiella tjänster, till viss del, är i ett mycket bra läge att ökad reglering är något stänger systemet, så det är svårt att vara helt öppen “, sade Frazis.” Men vi måste fortsätta att förnya sig, medan det fortfarande är öppet för faktum nya spelare, som Apple, Google, och så vidare, tittar på [betalningar] i ett helt annat sätt, inte tvång genom vårt sätt att tänka, och kan komma upp med bra lösningar – så [bankerna] verkligen måste vara i spetsen.

I Frazis anser att bankerna upprätthålla ett slutet system samtidigt dessa tech parter på en armslängds avstånd.

Citibank Head of Operations and Technology Deepak Jain har en något annorlunda uppfattning.

Faran är att vi inte partner eftersom vi är besatta av “vi vill äga kunden, det är vår kund, inte deras kund” och vi måste vara öppna för olika modeller på den interaktion “, sade han vid konferensen .

Teknik innovatörer är osannolikt att vilja vara i full kontroll över hela betalningsprocessen ändå, enligt Jain.

Naturligtvis, de spelare är intresserade i termer av vad de kan göra för finansiella tjänster utrymme, men de också inser värdet att bankerna ta ur ett förtroende perspektiv, särskilt i en starkt reglerad industri “, sade han.” Alla dessa spelare kommer att se till oss att samarbeta och ge dem trovärdighet i det utrymmet – jag tror inte att de nödvändigtvis vill göra allt en bank gör, end-to-end.

Första gången en terroristorganisation flyttar pengar via iTunes kommer tillsynsmyndigheterna vara över Apple och företaget förmodligen inte vill komma in i utrymmet för att göra Know Your Customer på alla som öppnar ett iTunes-konto.

Partnerskap är till ömsesidig nytta för banker och teknikföretag som vill komma in sektorn för finansiella tjänster, enligt NAB Executive General Manager för Direct Banking Sam Plowman.

Dessa globala företag har en mycket mer kapital att investera i forskning och utveckling än vad vi gör, och tillbringar mycket tid på kundgränssnittet punkten “, sade han.” Där det är möjligt kommer vi att samarbeta med dessa killar och ge sig in på nya marknader med dem att säkerställa att vi hålla sig relevant, vilket är viktigt för branschen.

Commonwealth Bank har redan samarbetar med Facebook till, underlätta betalningar på sociala medier webbplats.

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

? NAB, Westpac-stödda Australian start lanserar Open Data Marknads