Banker stämmer Yahoo Singapore för identitet bedragare

En vd på HSBC har stämt Yahoo Singapore för att få identiteten på en användare som påstås impersonated honom och gjort kränkande kommentarer om singaporianer på Yahoos webbplats.

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Sandeep Sharma, vd för HSBC: s private banking arm, bad Singapores högsta domstol att beställa Yahoo Asien-Stillahavsområdet för att avslöja detaljer, inklusive identiteten på den person som påstår sig vara Sharma och lägga under pseudonymen “Sandeep”, Bloomberg rapporterade på tisdag.

Bedragare gjort tre inlägg på Yahoo webbplats kritisera singaporeaner inklusive kalla dem “mycket inkompetent” och säger utlänningar var Singapores framtid, enligt stämningsansökan på 8 augusti, strax före, Singapores nationaldag.

Bankiren, som hade flyttat till Singapore från Indien 2007, lämnade också en polisanmälan förra månaden i samma ärende. Han tillade i processen de inlägg av “Sandeep” syftade till att framställa honom som en “arrogant, trångsynt och trångsynt person som är fördomar mot singaporianer i allmänhet”.

“HSBC och Sharma är offer för denna känslokallt inlägget av en person som uppenbarligen är glad att gömma sig bakom skärmen av anonymitet. Yahoo kan hjälpa till att sätta saker rätt”, säger bankens juridiska rådgivare, Jerome Robert, i ett e-postmeddelande till Yahoo . Sökmotorn svarade HSBC: s e-post och som nämns i stämningsansökan kan det inte avslöja uppgifter om sina användare om det inte var en domstol eller polis order.

Sharma stämning kommer i hälarna på landets premiärminister Lee Hsien Loong nationaldag tal, där han markerade singaporianer tvungen att förbli säker och öppen för nya invandrare och utländska arbetare som han sade kommer att stärka och föra landet till högre höjder.

När kontaktade, berättade en HSBC talesman webbplats Asien som Sharma hade “inget ytterligare att tillägga”, medan en Yahoo talesman sade: “Eftersom detta är en juridisk fråga i avvaktan inför domstolen, rädd att vi kan inte ge någon kommentar på detta stadium.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna