Baidu vinner respit i US censur rättegång

USA domstolen har avvisat en stämning mot Baidu och den kinesiska regeringen för att censurera Internet och bryter det första tillägget till USA konstitutionen.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Manhattan-baserade US häradshövding Jesse Furman på tisdag sade de tilltalade inte hade delgivits med domstolpapper, och Kina hade pekat på ett internationellt fördrag som uppgav att detta skulle kränka dess suveränitet.

Stämningen var först in i 2011 av åtta New York-baserade demokratiaktivister, bland annat författare och videoproducenter, som anklagade Baidu – Kinas största sökmotor – och dess regering för att censurera sökresultaten. Enligt en Reuters rapport, dräkten sade Baidu agerade som en “verkställare” av politik av den kinesiska regeringen, filtrera innehåll demokrati såsom 1989 Tiananmem Square protester.

Kärandena hävdade sådan censur brutit det första tillägget samt lagar om mänskliga rättigheter, och blockerings sökresultat som kan hittas via andra sökmotorer såsom Google och Yahoo uppgick till miljontals dollar i skadestånd. Speciellt hade de sökt US $ 16 miljoner i skadestånd.

Kinas UD sade då utländska domstolar saknade behörighet, enligt internationella lagar, över hur den kinesiska regeringen lyckades Internet som är en suverän fråga och var i enlighet med internationella normer.

I hans avskedande på onsdag, Furman sade att det fanns “uppenbart ingen förtjänst” att de tilltalade var korrekt serveras. Kina, tillade han hade åberopat en Haagkonventionen bestämmelse som gjorde det möjligt för landet att vägra tjänst som skulle “intrång i dess suveränitet eller secruity”.

Han noterade också en bristande behörighet från hans sida för att avgöra om Kina hade rätt åberopat denna bestämmelse, och även om han gjorde det, skulle denna bestämmelse även gälla privata enheter såsom Baidu.

Furman avskedande har lagts på is i 30 dagar för att ge sökandena en möjlighet att föreslå ett annat sätt att tjäna Baidu liksom demonostrate varför Kina inte bör avfärdas som svarande.

Baidu står för cirka 80 procent av, Kinas sökmarknaden.

Kina är vida känd för sin, Great Firewall; som filtrerar innehåll baserat på vad den styrande regeringen anser stötande. Sociala nätverkssajter som Facebook och Twitter kan inte nås i Kina. Medborgare, men har varit kända för att kringgå blocken med hjälp av virtuella privata nätverk (VPN) och proxytjänster.

Google i 2010, flyttade sin sökmotor till Hong Kong, för att fortsätta att ge ocensurerade kinesiskspråkiga söktjänster.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters