Backup problem? Bästa tipsen för virtualiserade miljöer

Säkerhetskopiera en virtuell miljö är fortfarande svårt. Har du säkerhetskopiera värdar och allt på dem och hoppas att rätt information kommer över? Har du säkerhetskopiera värdar som om de vore fysiska servrar – även om de inte är?

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Och hur hanterar ni den mångfald av hårdvara och mjukvara som är kvar från tidigare sammanslagningar och de plötsliga tillväxt sprutar, som i: “Vi måste ha 10 servrar nu, bryr sig inte vad de är”?

Ett företag, Arkeia, räknar det har några svar och har gjort fem tips för att säkerhetskopiera virtualiserade miljöer. De flesta är självklart – men kanske bara om du har varit runt kvarteret några gånger.

Backup specialist sätter användarvänlighet högst upp på sin lista över överväganden. Detta är förnuftigt: den snabbare och enklare säkerhetskopiera är att göra, desto mer sannolikt är det att säkerhetskopior kommer att hända, särskilt i mindre företag där resurser sträckta.

Hitta en plattformsoberoende backup produkt är nästa tips, som inte betyder bara en som kan backa upp olika operativsystem, med alla de olika sätt att låsa öppna filer och så vidare, men också en som kan hantera virtuella och fysiska servrar. När allt kommer omkring, det är att återställa data till ett användbart tillstånd du bryr dig om, inte säkerhetskopiera, så varför göra en skillnad?

Arkeia föreslår också att använda bildbaserade säkerhetskopior. Nu när blockbaserade snarare än filbaserade deduplication system blir allt vanligare, även gör denna punkt känsla som du kan dedupe data som bilder innehåller lika lätt som individuella filer.

Men du kanske vill överväga en ytterligare, filbaserad säkerhetskopiering rutin för kataloger som innehåller viktiga filer så att det finns kopior du kan komma snabbt och enkelt utan att behöva återställa hela OS, VM eller ögonblicksbild.

Vilket leder oss till deduping, en no-brainer. Om du inte ska översvämmas av grind och kostnaden för att säkerhetskopiera 50, 500 eller 5000 kopior av Windows, behöver du deduping teknik.

Den sista punkten är att öva återställa data. Det är alltför lätt att fokusera på backup och oroa återställa – när? När den ökända möter luftförflyttningsanordningen, det är då. För sent … bara göra det.

Industrin gillar att bang på om stora metall lagringssystem, anläggningar och funktioner, eftersom det är där pengarna finns. Men företag finns i alla former och storlekar, så jag slår vad om att det finns en hel del som skulle kunna göra med några minuter med tanke på detta råd på säkerhetskopior. Tankar på en diskett, vänligen – helst en som har varit backas upp …

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip