Automatiserade Insights, STATISTIK kombineras: Vad det innebär för stora datamängder, berättande teknik

Kombinationen av Stats LLC, en sport data och analyser företag och automatiserad Insights, som skriver berättelser via algoritmer, går långt utöver fantasi fotboll och förhandsvisningar kombinationen av berättande teknik och stora uppgifter.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Vista Equity Partners förvärvade STATISTIK 2014 från Fox Sports och Associated Press. För alla som följer sport STATISTIK är en känd handelsvara. Och om du spelar Fantasy Sports du har sannolikt också stöter på Automated Insights, som ger spelåterblickar och även hånar dig efter en nyckel förlust.

Enligt villkoren i avtalet kommer automatiserade Insights vara ett dotterbolag till STATS. Kombinationen kommer att slås samman Automated Insights naturliga språkteknologi, STATISTIK “uppgifter och låta den sammanslagna verksamheten att rikta analys, media, sjukvård och andra vertikaler.

Med andra ord, är statistik och Automated Insights en sportteknologi berättelse med bredare konsekvenser. Berättande algoritmer idag är skilda från analysbackends de betjänar. I framtiden, dessa företag kommer att gå samman.

Här är vad Automated Insights hade att säga om min man och gjort i fantasy fotboll. Ingenting som att dissed av en algoritm.

Överväga ett företag som Narrative Science. Företaget vänder sig till finansiella tjänster företag och skriver saker som placeringsrapporter fond. Narrative Science tar uppgifter och bygger en berättelse kring det. Skulle inte Narrative Science passar med alla företag sitter på högar av finansiella data — Bloomberg, Thomson Reuters, SAP, Oracle för att nämna några?

Naturligtvis skulle det. Det finns ingen övertygande argument för att ha berättande teknik och analyser som två silor i en datastacken. Du ser även när det går genom bolag som BeyondCore. Visualisering är en sak, men BeyondCore syftar till att ge dig en röst berättelse för analys. BeyondCore VD Arijit Sengupta sa

Resultatet här är att analys egentligen handlar om berättande — trots vad tiotals data forskare kommer att försöka berätta. Visualisering är sannolikt att vara ett komplement till berättelser när det gäller att berätta historien bakom big data.

Om du köper det argumentet inser du snabbt att kombinera Automated Insights och statistik är mer än fantasi fotboll. En körning på berättande algoritm företag kommer sannolikt att uppstå inom kort. Ju tidigare berättelsen möter analytics mer traditionella big data kommer att bli.

Dessutom: Stora satsningar uppgifter inte riktigt leverera ännu, visar undersökning | Samsung på CES 2015: Hur företag passar det in med Internet-of-saker | Internet inom företaget: Vi inte har det, och vi behöver det | Lowe på CES 2015: Smarta hem är om livsstil, avmystifiera hemautomation | Välkommen till dystopiska sakernas Internet, som drivs av och starring dig | Fem år tills sakernas Internet anländer? Varför jag hoppas att det är en hel del, mycket längre | Ciscos nästa stopp på Internet-of-allt färdplan: Anslutna analytics

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta