Automatiserade drönare navigera och inspektera mobilmaster utan GPS

Den 29 augusti, Federal Aviation Administration (FAA) är en del 107, kommersiell drone regler, träder i kraft, och även om de är ganska restriktiva, har vissa företag redan funnit kreativa sätt att arbeta inom de begränsningar.

Robotics, Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos vid Virginia Tech, Robotics, Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretaget, Robotics, Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag, Robotics, hur liten “naturliga nanorobotar attack cancer celler

En kommersiell tillämpning som redan har börjat ta fart är drone inspektioner för stora konstruktioner såsom mobilmaster, byggnader och broar. PRENAV, en Silicon Valley start, har utvecklat en automatiserad drönare som använder en alternativ navigationssystem exakt flyga drönare tillräckligt nära torn för att se eventuella strukturella problem som behöver repareras.

Manuella kontroller är ineffektiva och osäkra, det bara inte vettigt att skicka människor att klättra stora strukturer när robotar kan göra det bättre, utan att riskera några liv. Enligt OSHA, är tornet klättring de farligaste jobb i Amerika, och efterfrågan på tornet underhåll växer som konsumenter blir alltmer beroende av bredband och trådlös kommunikation. Det är inte överraskande, då, att trådlösa tjänster börjar använda drönare för celltorn inspektioner.

Nokia testar användningen av drönare för mobilmast underhåll för att förbättra effektiviteten och säkerheten.

Tidigare denna typ av arbete som krävs en drönare certifiering kallas avsnitt 333 Befrielse, vilket innebar en besvärlig ansökningsprocessen och lång väntetid. Det nya förfarandet är mycket enklare: piloter måste klara ett skriftligt prov. Denna policy tillåter företag att använda drönare för nya tillämpningar, vilket innebär att vi kommer att börja se en tillströmning av nya drone piloter. Men vill vi verkligen vill ha en massa nybörjare verkar flygande robotar?

Lyckligtvis kan många drönare princip, flyga själva, men det finns vissa brister i befintlig teknik. De flesta drönare antingen manuellt av skickliga piloter eller de använder GPS för att navigera. Även GPS kan få en drönare från en destination till en annan, kan det inte vägleda en robot som behöver komma tillräckligt nära för att en struktur för att ta bilder med hög upplösning.

Vi tar en ganska unik metod för detta “, säger PRENAV grundare och VD Nathan Schuett.” De flesta företag fokuserar ombord, där du sätter sensorer, kameror och LIDAR ombord drönare, men då du kämpar med storlek , vikt och effektkrav. “i stället, PRENAV flyttas den tunga utrustning till marken.

Innan bordunen tar av, en robot på ett stativ skapar en laseravsökning av miljön. Uppgifterna används för att bygga en tredimensionell karta av strukturen och eventuella hinder. Operatörerna kan sedan bygga en flygbana på en tablett, trycker på startknappen, och titta på drönare flyga sig runt strukturen, knäppa bilder som det går. När drönare återvänder de bilder uppladdade till molnet, där PRENAV bearbetar bilder för att skapa en detaljerad virtuell rekonstruktion av strukturen.

Enligt § 333-modellen, säger Schuett företag som ville börja drönare kontrollprogram skulle normalt nå ut till sina befintliga anställda att ta reda på om de råkar vara piloter. Detta är naturligtvis inte en idealisk förfarande för utbredda kommersiella drone tjänster, vilket kommer att kräva många piloter. Som ett resultat av FAA: s nya regler, Schuett säger: “nu vår teknik kan användas för att tusentals fälttekniker och ingenjörer som inte växer upp flygande RC flygplan eller har inte varit en drönare pilot för år.”

Nu när FAA: s regler tillåter fler drönare tillämpningar PRENAV redo att flytta ut ur FoU fas och i kommersialisering. Den här veckan meddelade bolaget att det höjde $ 6.500.000 i såddfinansiering från ledande investerare Cross Capital, tillsammans med höstack, flytande 2 Ventures, och WI Harper Group. Dessa organisationer ansluta befintliga investerare som Pejman Mar Ventures och Toivo Annus.

Schuett säger: “För oss innebär det att ta grundläggande precision och automatisering av flygkontroll programvara och inslagning som i olika branscher som vi riktar inom nästa år när vi planerar att börja leverera våra produkter.”

PRENAV är ett av många företag som hastigt försöker få en bit av den växande kommersiella drone utrymme. Efter alltför många år i limbo, är regler börjar ta form och den amerikanska marknaden för kommersiella drönare förväntas växa med en årlig tillväxt på 25,11% under 2016-2021, enligt en rapport som nyligen publicerades av marknadsundersökningsföretaget TechSci Research.

Men Schuett är inte orolig för den oundvikliga konkurrensen om automatiserade tjänster drone kontroll. “Vi vill att tekniken ska användas så mycket som möjligt och vi vill att hela branschen att expandera och växa”, säger han.

Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos på Virginia Tech

Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretag

Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag

Hur liten “naturliga nanorobotar attack cancerceller