Australiska organisationer lag i stora uppgifter adoption

Budget har åberopats av 54 procent av australiska chefer som den största utmaningen de står inför när det gäller att genomföra stora uppgifter i deras organisation, har forskning av Accenture avslöjas.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Enligt den stora framgång med Big Data rapport (PDF), andra utmaningar som australiska organisationer står inför när det gäller stora uppgifter omfattar integrering med befintliga system, säkerhet och bristen på talang för att köra stora data och analyser på ett löpande.

Som ett resultat, är detta hindrar på takten i antagandet av big data från australiska organisationer. I själva verket endast 58 procent av australiska chefer tror stor data ger en betydande källa till värde för deras organisation, vilket är betydligt bakom det globala genomsnittet på 82 procent.

Dessutom, australiensiska organisationer är mycket mindre benägna att använda stora uppgifter som ett sätt att förbli konkurrenskraftiga – 34 procent, jämfört med 58 procent av de globala svarande.

“Det finns en tydlig klyfta mellan förtroende australiska ledare har i stora datalösningar, och värdet dessa lösningar kan leverera, särskilt som organisationer ser att bli mer digital”, säger Michael Pain, Accenture Analytics ledningen för Australien.

Smärta fortsatte: “Det finns ett direkt samband mellan ledarskap stöd och stora uppgifter framgång Så för australiska organisationer att driva verkliga affärsresultat, måste det finnas anpassning och investeringar i stora datalösningar på både en strategisk och operativ nivå..”

Ett liknande resultat har rapporterats av Forrester Research i sin Asien-Stillahavsområdet företag omfamna kundanalys rapport. Den visade att medan 60 procent av Asien och Stillahavsområdet teknik beslutsfattare prioriterar användningen av data och analyser för att förbättra sin verksamhet, de fortfarande släpar i sin förståelse för kundernas analys, och saknar den kompetens och förmåga att utföra det.

Samma tillfrågade sade stora uppgifter skulle hjälpa dem att göra mer välgrundade affärsbeslut, förbättra kundinteraktion och tillfredsställelse, och hjälpa dem att övervaka, förbättra och optimera processprestanda. Detta korrelerade med data som visade att prioritera användningen av data och analyser för att förbättra affärsbeslut och resultat har ökat snabbt från 49 procent 2013 till 60 procent 2014. Samtidigt, 45 procent av beslutsfattarna förväntar sig att deras investeringar i avancerad analys inköp, projekt och initiativ för att öka med 5 procent eller mer under 2014.

Accenture Rapporten visade att för närvarande, har de australiska organisationer som använder stora uppgifter lyckats identifiera nya inkomstkällor, behålls och förvärvade kunder och utvecklat nya produkter och tjänster.

Ser fram emot, då chefer ställdes område där de förväntar sig stora uppgifter för att ha störst inverkan på deras organisation under de kommande fem åren, 66 procent av dem sade “förändrar vårt sätt att organisera verksamheten”, 62 procent nämnde kundrelationer, och 52 procent tror att det är i produktutvecklingen.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta