Australiska betalningar clearingsystemet översyn kosta AU $ 1b

Den enhet som är etablerad av australiska Betalningar Clearing Association (APCA) för att övervaka införandet av Australien nästa generations föreslagna centrala betalningar clearing verktyg har tecknat ett 12-årigt avtal med Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) för att bygga och driva systemet grundläggande infrastruktur.

Säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Banking, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar, stora datamängder,? NAB, Westpac-stödda Australian start lanserar Open Data Marketplace

Den 2 november, nya betalningar Platform (NPP) Australien – i enlighet med APCA att övervaka de föreslagna centrala betalningar clearing ekosystem med samma namn – meddelade nytt kontrakt med SWIFT, som nåddes efter en konkurrensutsatt global anbudsförfarande.

Vi har nått ett avgörande ögonblick för framtiden för australiska betalningar “, säger NPP styrgrupp ordförande Paul Lahiff.” Industrin vision som svar på Reserve Bank utmaning för snabbare, rikare, 24/7 betalningar är nu på god väg att bli en verklighet.

Även om villkoren för affären med Belgienbaserade Swift förblir hemlig, APCA vd Chris Hamilton sade att den nya betalningssystemets uppbyggnad och drift under kontraktets 12-årsperiod skulle kosta den lokala finanssektorn mer än AU $ 1 miljard dollar.

“Vi räknar med i detta skede – och naturligtvis det beror på ett stort antal faktorer att komma – att den totala kostnaden för industrin, och kom ihåg detta är ett 12-årigt avtal med två års bygga och 10 år i drift, skulle vara uppåt AU $ 1 miljard euro för hela branschen, spridda över allt detta arbete “, säger Hamilton på en kontraktsskrivning händelse i Sydney på tisdag.

NPP hoppas att ge australiska företag och konsumenter med en realtid, flexibel, informationsrika betalningssystem för att göra vardagliga betalningar med det nya systemet, som gör det möjligt deltagande institutioner att ställa medel till förfogande inom några sekunder efter utbetalningen görs mellan två australiska konton.

APCA föreslog att systemet gör det möjligt medel för att vara tillgänglig nästan så snart betalningen har mottagits – även när betalaren och betalningsmottagaren har konton hos olika finansiella institutioner.

Affären kommer drygt två år sedan inrättandet av realtidsbetalningskommitté som sammankallades av APCA i september 2012 som en industri svar på Reserve Bank of Australia: s (RBA) mål efter det strategiska översynen av innovation i betalningssystemet .

Sedan dess har 12 av Australiens ledande aktörer inom den finansiella sektorn, inklusive Westpac, ANZ, NAB, och Commonwealth Bank har begått finansiering och stöd intressenter för byggandet av kärnkraftverket.

ANZ chief Phil Chronican liknas införandet av det föreslagna systemet med införandet av point-of-sale elektroniska medel systemet Eftpos in i den lokala finansiella ekosystemet på 1980-talet.

“Införandet av ett helt nytt betalningssystem eller betalningsflödet är verkligen en gång i en generation händelse, och jämförbar med införandet av Eftpos tillbaka på 1980-talet eller realtidsbrutto bosättningar för institutionella betalningar i slutet av 90-talet ,” han sa.

SWIFT VD Gottfried Leibbrandt, som var i Sydney för undertecknandet av kontraktet, säger att infrastrukturen hans företag kommer att rulla ut lokalt för att etablera det nya systemet skulle vara en fallstudie i den nya tekniken för resten av världen.

Vi har valt en lösning där vi ansluter spelarna, banker, tjänsteleverantörerna, databasen, centralbanken över ett nätverk, och ge dem möjlighet att utbyta dessa betalningar direkt kopiering i centralbanken för avveckling “, sade han. “det är på sätt och vis, den första i sitt slag, och det är mycket innovativa. Vi tror att det är hur det kommer att gå, inte bara i Australien, men många länder i världen. Det är vägen för framtiden.

SWIFT är ett medlemsägt kooperativ som levererar kommunikationsplattformen, produkter och tjänster för att ansluta mer än 10.500 banker, värdepappersinstitut och företagskunder i hundratals länder.

De grundläggande infrastruktur delar av NPP inkluderar nätverket, växeln och ett adresse databas med SWIFT inställd för att bygga, rulla ut, och stödja nätverket och byta komponenter i systemet. Underleverantör Fiserv kommer att bygga, leverera och stödja adressedatabaskomponenten i infrastrukturen.

Adresse databas del av den nya realtidsbetalningar clearing ekosystem kommer att ge deltagarna finansiella tjänster med förmågan att styra betalningar till mottagare med hjälp av en enkel identifierare såsom ett mobiltelefonnummer, göra sig av med behovet av användare av systemet att veta BSB och kontonummer för betalningsmottagaren.

Enligt Hamilton, en “Initial Convenience Service”, som skall lämnas av en tredje part leverantör, kommer att rullas ut under 2015 för att göra den nya infrastrukturen tillgängliga så snart som möjligt, samtidigt som slutpunkten för infrastrukturens komplett leverans marknaden förväntas ske under 2017.

För att bevisa att idén måste vi ha [en tjänst] tillgängliga och används i stor utsträckning så snabbt som möjligt efter VVS själv kommer på nätet “, sade han.” Vi ska gå in i en intensiv period av detaljutformningen av det system som leds av KPMG och SWIFT, och leder i slutändan till flera cykler av bygg och interna tester, och slutligen en period av industri testning.

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

? NAB, Westpac-stödda Australian start lanserar Open Data Marknads