AU $ 268.000.000 för Campaign Monitor produkt enhet

Sydney-baserade online e-postmarknadsföring start, Campaign Monitor planerar att lansera en rad nya produkter under de kommande 12 månaderna efter att ha fått AU $ 268 miljoner första omgången finansiering från en grupp amerikanska riskkapitalbolag under ledning av Insight Venture Partners.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Man tror att investeringen är den största någonsin extern investering i en australisk teknik start. Emellertid har det egna kapitalet uppdelningen av bolaget efter investeringen inte lämnats ut.

Enligt grundare, Ben Richardson, kommer investeringen rekord det möjligt för företaget att lansera en rad nya produkter under det kommande året.

Vi planerar nya stora produktlanseringar över plattformen under det kommande året, inklusive en kraftfull ny e-designer och intuitiv kampanj automation “, säger Richardson.” Jag har aldrig varit mer spännande om framtiden för kampanjen Monitor och möjlighet framför oss .

Av Insight Venture Partners uppskattningar har Campaign bildskärm varit lönsamt varje kvartal sedan starten 2004, med en omsättning växer med tvåsiffriga årligen under det senaste decenniet.

Kampanj monitor hävdar det har mer än 100.000 betalande kunder i mer än 170 länder, med kontor i 19 städer runt om i världen.

För Deven Parekh, vd på Insight Venture Partners, utgör investeringen ett partnerskap med världsledande inom online-e-postmarknadsföring tjänster.

Kampanj monitor är marknadsledande i SaaS e-postmarknadsföring och konstruktionslösningar “, säger Parekh i ett uttalande.” Vi har imponerats av deras anmärkningsvärda global tillväxt, allmänt antagande och hög kundtillfredsställelse.

Insights investering kommer att hjälpa företaget dra nytta av den globala efterfrågan på sina lösningar och bygga ett globalt team för att betjäna kunder på samtliga marknader.

Kampanj Övervaka grundare, Richardson och David Greiner, kommer att fortsätta att leda företaget, medan Insight Venture Partners verkställande direktörer, Parekh och Nikitas Koutoupes, tillsammans med intresse Dan maj kommer att ingå i bolagets styrelse.

I ett blogginlägg på Campaign Monitor hemsida, Greiner sade att trots företagets start arv – och friheten som kommer med denna status – företaget förbereder sig för att gå in i en ny fas av expansion, meddelade att den förväntas öka sin personalstyrka från 65 personer till 165 eller mer.

“Vi är också otroligt stolta över vår bootstrapping arv. Fokuseras på att driva en lönsam verksamhet från dag ett har gett oss frihet att göra saker på vårt eget sätt, även om det är i en helt annan riktning till de flesta av våra konkurrenter”, säger han sa.

Men sanningen är, det finns så mycket mer att göra. Vi vill se till att vi fortsätter att växa vårt team på rätt sätt och hålla laser fokuserade på att bygga något som människor fortfarande kommer att älska att använda ett decennium från idag. Kampanj Monitor precis har börjat.

Som vi växer från 65 till 165 personer och utanför, har vi nu fått stöd och visdom av en partner som bokstavligen har hjälpt hundratals mjukvaruföretag framför oss.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera