Asus utmanar iPad mini med $ 200 ZenPad 8 Android tablett

Efter Asus gjort sig ett namn med netbooks, bärbara datorer och nätverksutrustning, är det företag som gör en större tryck i mobila enheter. I maj tog jag en titt på Asus ZenFone 2 och nu kan du köpa en jämförbar utrustade Asus ZenPad 8 tablett.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Den nya skiffer har liknande hårdvarukomponenter och mjukvara mönster som telefonen, vilket inte är en dålig sak, även om Asus laddas luren med alltför mycket bloatware. Den nya tabletten också matchar mycket väl med Apples iPad mini raden av tabletter, men kostar mycket mindre: Liliputing rapporter som du kan köpa en Asus ZenPad 8 tablett för $ 199,99.

Liliputing tips på tabletten tillgänglighet kom från Mike Cane som redan sprang några riktmärken på tablett som tillkännagavs förra månaden. Cane säger “Asus generad skiten ur Samsung genom att producera en mycket bättre tablett än Galaxy Tab 8,0 för ett lägre pris.”

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen, hårdvara, Top tillbehör för din MacBook (september 2016), Socialt företagande, Top 10 program: Dessa skryta flest nedladdningar hittills i år, hårdvara, Top 25 tillbehör till din MacBook

Det är en stor punkt med tanke på vad Asus packade inuti ZenPad 8: En quad-core Intel Atom Z3530 64-bitars processor, 2 GB minne, en 8-tums IPS pekskärm med 2048 x 1536 upplösning – samma som iPad mini – – en 5 megapixel bakre kamera, förväntas åtta timmars batteritid, 32 GB lagringskapacitet och microSD-kortplats.

Det är inte bara ett fast värde jämfört med Samsung Galaxy Tab som Cane påpekar, utan också i förhållande till iPad Mini och även $ 399 Nexus 9 tablett.

Asus kommer också att erbjuda uppgraderade modeller av ZenPad 8 – med bättre Atom-processorer, kamerasensorer, aktiv penna support, mer minne och lagringskapacitet – men priserna har ännu inte tillkännagivits.

Eftersom Android 5.0 sprang ganska bra på ZenFone 2, som använder en något snabbare Intel Atom-processor, förväntar jag mig ganska bra prestanda på ZenPad 8. en $ 200 prislapp, även om det inte är den snabbaste skiffer på marknaden, det är sannolikt tillräckligt stabilt för alla utom ström användaren publiken.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Topptillbehör till datorn (september 2016)

Topp 10 program: Dessa skryta flest nedladdningar hittills i år

Topp 25 tillbehör till din MacBook