Asiens finansiella sektorn fortfarande försiktiga med moln

Cyber ​​oro är särskilt relevant för Singapores C-nivå chefer i finans- och banksektorn när det gäller att migrera IT-processer till cloud computing, vilket är anledningen till att många avvaktar planer på att göra så finner en ny undersökning.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Rekryteringsföretaget Robert Half släppt sin Undersökningens resultat på onsdag, och det visade 70 procent av Singapore uppgav att säkerhetshot finns översta på sina sinnen. Jämförelsevis, 60 procent av dem i Hong Kong och 42 procent i Japan svarade på samma sätt.

När det gäller att migrera IT-funktioner till molnet, säkerhetsfrågor leds listan för skälen till Singapore företag i den finansiella sektorn håller tillbaka. Andra främsta anledningarna inkluderar dataintegritet, vid 24 procent, och brist på intern kunskap om cloud computing på 18 procent, uppgav studien.

Totalt 150 IT-chefer och CTOs från finans- och banksektorn i Singapore, Japan och Hong Kong var tillfrågade för Robert Half studien.

Effekterna av online säkerhetsfrågor på dessa beslutsfattare sågs när 44 procent av Singapore deltagarna uppgav att de inte har några ytterligare planer på att migrera till molnet. Samma procentandel av japanska chefer delade samma känsla, medan endast 14 procent av Hong Kong chefer hade liknande reservationer, sa det.

Det påpekade också de tre vanligaste steg dessa C-nivå chefer skyddar deras organisationer mot molnbaserade hot utvecklar kontinuitets processer, förbättra den fysiska säkerheten, och identifierar ledningssystem.

Rekryteringen företaget klargjorde att det inte definiera vilken typ av molntjänster när polling deltagarna.

Att öka den interna talangpool, Justin Peck, divisionschef för finansiella tjänster (teknik och business transformation) på Robert Half Singapore, konstaterade att banker och finansiella institutioner också var skydd mot säkerhetshot genom att öka deras IT styrka och se laget förstår säkerhetsmodeller, teknik och processer behöver för att hantera i en molnmiljö.

“Som hotnivån ökar, så ökar efterfrågan på erfarna och kompetenta IT-personal. Beroende på organisationens storlek, skulle vi råda företagen att fortsätta att vidta förebyggande åtgärder och överväga att anlita ett moln säkerhetsspecialist vars främsta uppgift är att hålla bolagets verksamhet i molnet så säker som möjligt “, han rekommenderade.

Men arbetsgivare har svårt att rekrytera personal med den kompetens och erfarenhet de behöver. Peck noteras att 52 procent av företagsledare i Singapore finner det svårt att anställa tech personal idag, och 56 procent och 36 procent av företagsledarna i Hong Kong och Japan, respektive, kommit överens om.

“Kriget för de bästa IT-talang lämningar och arbetsgivare söker att rekrytera kompetenta individer både i Singapore och i regionen”, regissören anges.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters