Asiatiska tech lager stärkt av Apple utdelning planer

Spolas med nästan US $ 98 miljarder i kontanter, har Apple beslutat att inleda kvartalsvisa utdelning till aktieägarna samt återköp lager som helt och hållet kommer att betala ut några US $ 45 miljarder under de kommande tre åren. Den positiva stämningen har överförts till de asiatiska tech lager, noterade rapporter.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Enligt en rapport tisdag, nyhets Reuters konstaterade att teknikaktier sektorn var bland de bästa resultaten efter nyheten, med aktier som Samsung Electronics slår en all-time high. Detta fortsatte den positiva momentum från Wall Street, där S & P 500 lyftes av Apples utdelning och lager återköp meddelande.

I ett officiellt uttalande, meddelade måndag Apple kommer börja betala utdelning – som det slutade sedan 1995 – på US $ 2,65 per aktie under fjärde kvartalet av räkenskapsåret 2012 som börjar på juli och köpa tillbaka upp till 10 miljarder US $ av sitt lager med början i nästa räkenskapsår.

“Vi har använt en del av våra pengar att göra stora investeringar i vår verksamhet genom ökad forskning och utveckling, förvärv, nyetableringar detaljhandeln, strategiska förskottsbetalningar och investeringar i vår leverantörskedja, och bygga ut vår infrastruktur. Du ser mer av alla dessa i framtiden “, säger Tim Cook, Apples vd, i ett uttalande.

Även med dessa investeringar, kan vi upprätthålla en krigskassa för strategiska möjligheter och har gott om pengar för att driva vår verksamhet. Så vi kommer att inleda en utdelning och aktieåterköpsprogram.

Med dessa initiativ räknar Apple att spendera cirka US $ 45 miljarder under de kommande tre åren, företagets CFO Peter Oppenheimer sade i samma uttalande.

Apple sade också att det har sålt 3 miljoner av sin nyaste versionen av iPad tablett, enligt en rapport från Reuters på måndagen.

Aktien steg 2,7 procent till cirka US $ 601,10, stänga över $ 600 för första gången.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer