Asiatiska biz använder Linkedin för anställning branding boost

SINGAPORE – Som Linkedin markerar dess en miljon användare milstolpe här tisdag, visar det hur företag i Asien i allt högre grad använder företagsvänlig sociala nätverk plattform för att öka sin anställning branding och talang scouting insatser.

Anslutning blivande anställda med arbetsgivare

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Enligt Hari Krishnan, vd för Linkedin Asia-Pacific och Japan, har företaget vunnit betydande dragkraft i regionen och har den kritiska massa på 40 miljoner användare. Förutom miljon användare i Singapore, Indien toppar med 19 miljoner abonnenter medan Australien har över 4 miljoner användare.

Filippinerna och Indonesien vardera bidrog med 1,5 miljoner användare, medan Malaysia har mer än en miljon, tillade han under mediahändelse för att fira Singapore milstolpe hålls här tisdag.

När det gäller intäkter bidrog Asien-Stillahavsområdet 3 procent av Linkedin världsomspännande intäkter tillbaka under 2009. Tre år senare sitt bidrag svarar för 8 procent av totala intäkter, sade han.

På tal till webbplatsen Asien vid sidan händelse Krishnan noterade hur företag i regionen lägger stor vikt vid anställning branding och talang scouting.This är särskilt kritisk nu med tanke på att Asiens ekonomi växer snabbare än många andra globala marknader och företag här är angelägna om att anställa rätt personer och förbättra sitt rykte bland potentiella hyr, förklarade han.

I själva verket är “passiv kandidat rekrytera” i regionen växer i popularitet som ett resultat av sådana rekryteringstrender. Han förklarade detta var en process där företag inser den “perfekta” rekrytera används för närvarande i en annan organisation, men de skulle ändå motsvara dessa proffs på en plattform för sociala medier såsom Linkedin för att uppvakta dem.

Joanna Yeoh, vice vd för Singapore Posts talent management avdelning, som deltog i samma händelse, sade företaget var en som framgångsrikt hade utnyttjat Linkedin för att förvärva två anställda för sin e-handel och lagring division.

Singapore Post vision är att bli en e-handel ledare i Asien-Stillahavsområdet och för att nå det stadiet, hade företaget att öka sitt varumärke närvaro och nå ut till rätt talanger, förklarade Yeoh. Många människor ser också den nationella posttjänsten som “traditionella”, så genom att interagera med kandidater på Linkedin sin image förbättrats, tillade hon.

“Vi använde Linkedin som en plattform för att forska på vem som är rätt för jobbet, kommunicera med dem och föra dem ombord, och detta i sin tur bidragit till verksamheten omvandla till nästa nivå”, sade hon och tillade företagets talang varumärke index på Linkedin ökade från 2 procent till 18 procent inom 6 månader och ligger nu på 32 procent.

Walmart, också använde Linkedin som en resurs för att bygga sin verksamhet när du anger Asiens e-handelsmarknaden. Det lyckats bygga sin e-handel laget i sex veckor genom att hitta rätt personer genom Linkedin rekryterare verktyg visade Krishnan.

Linkedin räckvidd sträcker sig bortom tillgång skrivbordet med tanke på att anta sin mobilapp är “mycket stark” i Asien, vilket framgår av det som har den snabbast växande mobiltrafik jämfört med andra regioner. Några 27 procent av socialt nätverk trafik kom från mobila enheter i slutet av 2012, sade Krishnan,. Framåt, med, stark antagandet av smartphones, och Linkedin mobilapp i Asien, kommer bolaget att fokusera på en övergripande mobil strategi för regionen men lokaliserade för olika marknader i enlighet med de olika behoven, avslöjade han.

Frågade vad Linkedin strategi är för Kina, Krishnan noterade det för närvarande tre miljoner användare i Kina och är för närvarande i ett tidigt skede för att förstå den kinesiska marknaden.

“Vi vill fokusera våra behov på förståelse för behoven hos individer och företag innan rulla ut skräddarsydda lösningar för Kina”, sade han.

Tillbaka i 2011 efter Linkedin börsintroduktion, Arvind Rajan, Linkedin internationella vice president, hade sagt att det är eyeing Kina, men kommer att vara försiktiga i sin inställning och kommer inte att rusa in med en produkt som inte fungerar, noterade en Bloomberg rapport.

Verksamheten sociala nätverk är inte den enda spelaren i Kina heller. Local Internet jätte Sina presenterade sin plattform, Sina Wei Renmai i november 2012, Tianji är en annan populär nätverk för sjukvårdspersonal, i landet.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Fortfarande försöker att förstå Kina