ARM Q2 2014: Licensing driver vinst uppsving

ARM Holdings rapporterade på tisdagen Q2 resultat före skatt miljoner £ 94,2 med ett resultat på £ 5,43 pence per aktie, en nio procent ökning jämfört med samma period föregående år. (påstående)

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Den brittiska chip maker, som levererar högteknologiföretag runt om i världen inklusive Apple och Samsung med processorteknik, postat totala intäkter på £ 187.1m, en ökning med nio procent från £ 86.6m under Q1 2014. Koncernens intäkter i USD ökade med 17 procent, kommer in på £ 309.6m.

ARM redovisas netto kassagenerering miljoner £ 86,7.

Processorer, sälja familjen kisel: Varför Storbritannien är upprörd över ARM övertagandet, Sakernas Internet, Softbank vd Son säger ARM en fler decennium satsning på sakernas Internet, hårdvara, Softbank att köpa chip designer ARM för £ 24,3 miljarder eftersom det tar syfta till sakernas Internet, ARM, ARM snaps upp sakernas, imaging specialist Apical i $ 350m affär

Företagets uppsving i resultatet beror på en ökning i processorlicensintäkter under kvartalet, som ARM erhåller up-front när det säljer immateriella rättigheter till andra företag, såsom ARMv8-A – används i iPhone 5S – till chip beslutsfattare. Totalt sju ARMv8-A-licenser utfärdats under Q2 2014, samt 8 Mali multimedia processorlicens och 41 andra processorlicens – föra den kumulativa antalet licenser tecknades mer än 1100. Detta ökade den totala licensintäkter från år till år med 36 procent till £ 89.6m.

Men gled processor royaltyintäkter med nio procent jämfört med Q2 2013, släppa från miljoner £ 88,1 miljoner £ 80,3.

ARM sade också att det har skett en ökning av transporter av flis baserade på ARM-processorteknik, och totalt var 2,7 miljarder sålda enheter under andra kvartalet, en ökning med 11 procent jämfört med föregående år.

Simon Segars, ARM vd sade i förberedda anmärkningar

Vår fortsatt starka licens prestanda återspeglar syftet med befintliga och nya kunder att basera flera av sina framtida produkter på ARM-tekniken. De 41 processorlicenser undertecknades i Q2 drevs av efterfrågan på ARM-tekniken i smarta mobiltelefoner, hemelektronik och inbyggda datorchips för sakernas Internet, och inkludera ytterligare licenser för ARMv8-A och Mali processorteknik. Detta bådar gott för tillväxten i ARM på medellång och lång sikt royaltyintäkter.

Som väntat har vår royaltyintäkter under Q2 2014 påverkats av säsongens trender och lagerhantering i delar av elektronikkedjan. En förbättring av marknadsläget under andra halvåret ger oss förtroende att stärka royaltyintäkter i H2 2014.

Företaget räknar med intäkter för helåret att stanna i linje med marknadens förväntningar, särskilt på grund av att förbättra halvledarindustrin förhållanden och en förutsedd ökning i royaltyomsättningstillväxt under andra halvan av 2014.

Sälja familjen kisel: Varför Storbritannien är upprörd över ARM övertagandet

Soft VD Son säger ärmen flera decennium satsning på sakernas Internet

Softbank att köpa chip designer ARM för £ 24,3 miljarder som det tar syfta till sakernas Internet

ARM snaps upp sakernas, imaging specialist Apical i $ 350m affär