ARM köper Duolog Technologies; lag med Broadcom på sakernas chip

Det är inte riktigt i nivå med $ 3 miljarder flashiga köp av Beats, men ARM har ett förvärv av sin egen denna vecka.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Processorn jätte meddelade på torsdagen att den har för avsikt att köpa Duolog Technologies, en utvecklare av Electronic Design Automation verktyg för System-on-Chip (SoC), bland andra plattformar.

De ändringar som gjorts för att förbättra effektförbrukningen i M0 + mikro chip är inställda på att rullas ut över ARM: s hela utbud av inbyggda processorer, minska kostnaderna för “sakernas Internet el

ARM hävdade att förvärvet kommer att bidra till att stärka sin egen portfölj för kunder som vill integrera och hantera System IP och SoC komplexitet.

Mer specifikt planerar ARM att använda Duolog s Socretes IP-konfiguration lösning för att stärka sina egna CoreLink Interconnect och CoreSight produktlinjer för felsökning mobila och Internet-of-saker (IoT) arkitekturer.

Sammanslagningen förväntas gå igenom i slutet av det tredje kvartalet 2014. De finansiella villkoren har inte tillkännagivits.

I väntan på Computex 2014 i Taipei nästa vecka, har ARM ett antal delar som rör sig just nu.

Internet-of-saker ser ut att vara högst upp på ARM: s agenda att gå in i mässa, framgår av Duolog del samt en ny utveckling i samarbete med Broadcom.

ARM är inblandad i Broadcoms nya StrataGX processor, även presenterade på torsdag.

Utformade med syfte att säkra enheter aggregera IoT data (särskilt användardata) är BCM58300 drivs av en ARM: s Cortex A9-processor och Trustzone säker behandling arkitektur samt Broadcoms egen BroadSAFE Security.

Broadcom tippad att denna processor har varit utformad med energieffektivitet i åtanke. Det är således att utformas som ideal för att bäddas in i enheter som mobila point-of-sale terminaler och utrustning för automatiserade applikationer i hemmet.

Broadcoms StrataGX BCM58300 är nu tillgänglig för tillverkare för provtagning.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta