Är entreprenörer de rockstars i biz världen?

Detta har förmodligen blivit en ålder gammal ämne bland startkretsarna i de flesta delar av världen och jag är säker på att det kommer förmodligen vara så i många år framöver. Under en period av de senaste 10 åren eller så, sedan webbappar, mobila ekosystemet, framväxande teknik och sociala medier grodda över hela världen, har stjärnstatus och “rockstar status” av företagare varit ganska tal om staden överallt du gå.

Läs mer

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

De får miljontals dollar i investeringar, förvärv, finansiering, resor till olika delar av landet eller världen för företag, evenemang, utmärkelser och blivit populär med koden de skriver för produkter som förändrar världen för många människor. Det verkar inte något mindre än att vara en rockstar, om du frågar mig. Detta är naturligtvis det självklara och mest säkert använt analogi när det gäller att förklara hur och varför någon skulle ens tänka på entreprenörer som rockstars i dagens affärsvärld.

Naturligtvis, varför skulle det inte vara på det sättet? Det finns många likheter mellan de båda raserna. Ta till exempel det faktum att det skulle ha funnits en tid då båda började i ett garage eller skapa konst från sina hem, fd praktisera sin nya låt på gitarren den senare skriva kod eller bygga något innovativt som förmodligen kommer att vara “våg av framtiden”. Eller för den delen, bristen på stöd när de började och långsamt vinner mer än bara sina femton minuter i rampljuset skalpera framgång tum för tum för att nå ett mål som förändrade allt de någonsin kunde ha tänkt på, inte bara för sig själva utan för hela världen omkring dem.

Den självförtroende om ingenting annat och uppbackning från de nära vänner, grundare anställda, co-grundare ungefär som stödrockstars får från bandmedlemmarna, vänner och de allra första fans de förvärvar. Detta är vad som hjälper dem att hålla igång även när hela världen ansåg dem vara de fyrkantiga pinnar i runda hål eller missanpassade eller rebellerna som citeras i “Think Different” annons från Apple tillbaka i dag.

Den kostnadsbesparingar, med budgetnedskärningar, kanske två eller tre jobb för att fortsätta köra sin passion och hålla sin dröm vid liv är något som är synonymt med dem båda. Tja, jag är säker på att den magra start filosofi och dess principer är kända för både rock och entreprenörer, särskilt under de tidiga stadierna av sina satsningar. Det är deras välbehövliga formel för deras framgång senare.

Ingen tvekan, båda har talang och självförtroende att de kommer att vara framgångsrika människor att de har visualiseras sig vara. Men sanningen skall fram, är en sann entreprenör bara en “rockstar?

New York-baserad webbplats tränger källor medel för kreativa projekt och tech innovationer, från robotar och prylar till mjukvara och hårdvara

Jo, är svaret på den frågan förmodligen beroende på hur man ser på perspektivet. Jag skulle säga, ja, naturligtvis, dagens tech entreprenörer är säkerligen de rock som många strävar efter att vara. Med så mycket popularitet på tech scenen och så många förmåner samt fördelar inklusive optioner, intäkter och tillfredsställelsen av att vara miljonärer och miljardärer i en kort spännvidd är ganska enlighet karriärmöjlighet för många.

Men jag tror, ​​de som har varit där och kämpade i skolan av hårda smällar i den entreprenöriella liv, skulle säkert vet, att det finns mer att göra än bara status quo som går längs med de förmåner av att vara det rockstar entreprenör .

Till skillnad från rockstars, det finns en hel del av tänkande inte bara den kreativa bit men även det vardagliga och det praktiska och tråkiga de som entreprenören måste tänka på. Det finns alltid konstant tryck som har en mycket större effekt än att sälja nästa post eller album än, musiker har samma mängd tryck från skivbolag förmodligen om de får undertecknades den, precis som företagare göra från investerare.

Men att vara entreprenör betyder mycket mer när det gäller förväntningar team och skalbarhet som kommer in i bilden. Många gånger, företagare måste leva på sko-sträng budget med den enda drömmen om att gå ut och vakna upp utan lyxen att vänta på att “kreativ me-tid” som rockstjärnor kan få.

Naturligtvis komma till rockstar fas i livet innebär att du är i allmänhetens ögon, som alltid, men en enda röra ibland kan göra det eller bryta speciellt om ditt företag är i avgörande skeden såsom finansiering, notering eller produktlansering mitt konkurrenter. En hel del av de saker som ser hunky dory på utsidan, men en sann entreprenör och en rockstar båda vet hur svårt det skulle kunna vara på insidan … Och det är det som gör dem bara mer än “rockstar” de strävar efter att vara.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera