Är du redo för sex GB minne i telefonen? Samsung är

Samsungs senaste minneschip är inte bara en hastighet booster: Det öppnar möjligheter med upp till en PC-liknande 6 GB RAM i en mobil enhet.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Bolaget meddelade den nya minneschip på onsdag, hävdar att det är en bransch först och är både den snabbaste och största tillgängliga kapaciteten.

Med hjälp av en 20 nanometer process, har Samsung skapat 12GB, låg effekt, double data rate (LPDDR4) mobil DRAM.

Rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, rörlighet, Apple iPhone 7 Plus: 10 skäl att välja Samsung Galaxy Note 7 istället, hårdvara, kan jag ignorera bara återkallande och fortsätta att använda min Galaxy Note 7?

Hur snabbt är det?

Snabbare än minne finns i traditionella datorer, säger företaget.

Både iOS och Android kan dra nytta av den större minneskapacitet nu att båda är 64-bitars kapabel. Ett par av Samsungs nya marker sätta 3 GB RAM i en enhet som stöds, medan företaget säger två par är möjligt för 6 GB.

Apple började gå över till 64-bitarsstöd under 2013, så småningom kräver utvecklare lämna in sina appuppdateringar att inkludera 64-bitarsversioner. Google introducerade 64-bitarsstöd i Android 5.0 förra året.

Behöver verkligen vi allt minne i en mobil eller surfplatta?

Låg- och mellanklasstelefoner gör sannerligen inte, men de är inte de enheter Samsung riktar med sin nya kisel.

I stället är det de främsta produkter och tabletter som kan köra flera program på skärmen som kommer att behöva mer minne i framtiden. Den extra RAM kommer också att hjälpa hantera flera flikar webbläsare, det finns ingen anledning att ladda eller bakgrunds uppdatera dem om du kan lagra dem alla i stora mängder minne.

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Apple iPhone 7 Plus: 10 skäl att välja Samsung Galaxy Note 7 istället

Kan jag bara ignorera återkallande och fortsätta att använda min Galaxy Note 7?