Amazon telefon eller Facebook telefon?

Bara några dagar efter Kindle Fire tabletten lanserades var det spekulerats i att Amazon skulle vara ute efter att starta en smartphone. Ryktet gav även en konkret tidsram: Q4 2012. Amazons framgång med Kindle och nu Kindle Fire föreslår detaljhandeln jätten har en chans att trumma upp en hel del hype kring en telefon, även om det naturligtvis är alldeles för tidigt att säga om en sådan anordning skulle vara en framgång, särskilt med tanke på mycket mättade marknaden för smartphones.

Samtidigt har en möjlig Facebook telefon ryktats i flera år, och är ständigt försenad. Den sociala nätverk jätte har upprepade gånger förnekat sådana rapporter och företaget insisterar på att det inte kommer att lansera en officiell Facebook telefon. Istället säger Menlo Park är helt nöjd med tillverkare som använder företagets offentliga API: er för att frigöra fler Facebook-integrerade enheter.

Så, hur de två jämföra? Baird Equity (via AllThingsD) granskade nyligen 875 konsumenter om båda möjliga enheterna. Som ni kan se i diagrammet ovan, sade 42 procent av de tillfrågade att de var antingen “mycket intresserad” eller “intresserad” av en Amazon telefon, medan bara 12 procent sade att de var “mycket intresserad” eller åtminstone “intresserad” i en facebook telefon. Dessa siffror kommer naturligtvis förändras om dessa rykten enheter någonsin presenterade, men just nu är det vettigt att de är så låg: Amazon precis kommit igång i den mobila industrin och Facebook bygger inte alls någon hårdvara.

Min förra mätningen visade att webbplatsen läsarna är egentligen inte intresserad av en Facebook-telefon. Endast tre procent sade “Ja, absolut.” de skulle köpa en, sa 21 procent “Kanske beror på vilka funktioner och specifikationer.” och resterande 76 procent svarade “Nej, absolut inte.

Nu ger jag dig bara två val

[Poll id = “5”]

Just nu ser det ut som Amazon och Facebook har inte en chans mot Samsung, Apple, HTC, Google, eller till och med RIM / Microsoft / Nokia, men den mobila industrin har vänt upp och ned många gånger tidigare. När det gäller nya telefoner, du vet aldrig.

Skulle du köpa en Facebook telefon, Facebook kranar HTC att bygga Android-Facebook telefon (rykte), Motorola också att bygga en Facebook-telefon, Vodafone lanserar 555 Blå, dess första Facebook telefon, i Indien, HTC Status: AT & T: s första Facebook telefon nu tillgänglig för förbeställning, HTC lanserar två Facebook telefoner

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser

Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Amazon, Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser, Smartphones, Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar, e-handel, Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid