Amazon: Prime abonnenter kärlek “digitalt medieinnehåll

Än en gång, Amazon levererade stora siffror inom sitt andra kvartalet resultatrapport på tisdag. Men i stället för produkt fokus på ryktas tabletter, investerare var nyfiken på Prime: s digitala videoutbud.

: Amazon levererar stark Q4, ups intäktsutsikterna

På tal under bolagets kvartals telefonkonferens för investerare på tisdag, Amazon CFO och vice VD Tom Szultak svarade kort med förbehållet att Amazons digitala video satsning är fortfarande i ett tidigt skede.

Trots att han sade att det inte var mycket att han kunde dela Szultak haft en optimistisk hållning och Amazon åtagande att hålla fokus på Amazon Prime omedelbar videotjänst.

När det gäller digitalt innehåll, vi verkligen har ett erbjudande just nu med möjlighet med Prime, vi har verkligen en produkt av Prime och video som vi vill. Det är mycket tidigt men vi lär kunder älskar det och vad de ser så här långt. Vi gillar vad vi ser hittills när det gäller några av de mätvärden men återigen är det mycket tidigt. Vi tror att vi har tur att vi kan erbjuda en sådan tjänst till kunderna tillsammans med fri frakt. Vi tror att goda kunder är både fysiska och digitala kunder.

Det är en besvikelse, men inte överraskande, att vi inte kunde se några faktiska siffror. Även om det skulle vara lite orättvist att jämföra den med Netflix och dess abonnent statistik som rapporterades i går, skulle det ändå vara till hjälp för vissa perspektiv på där digital video är på väg.

Självklart är digital video bara blir större. Men det är svårare att bedöma hur konkurrenskraftig detta område är ännu.

Amazons Q2: Ögon på tabletter, annonser, innehåll, nya intäktsströmmar, Amazon, andra grotta till Apple om köp i appar idag, HTML5 i morgon, Amazon avbryter tillfälligt Cosmo Black Nintendo 3DS över gångjärns oro, varför Amazon vinner detaljhandel på nätet och borde vika på denna fåniga moms kamp, ​​allergier, Kindle och död nittonhundratalet litteratur

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser

Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Amazon, Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser, Smartphones, Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar, e-handel, Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid