Alibaba pekar på Singapore som svar på moln säkerhetsfrågor

Kina tech leverantörer oundvikligen möta oron data och moln säkerhet, särskilt i hanteringen av kunder i USA, men Alibaba hoppas att desarmera potentiella tvivel genom sitt internationella huvudkontor i Singapore.

Man vill också påminna kunderna om att det är ett amerikanskt börsnoterat företag.

På tal till webbplatsen i en intervju, Alibaba Group: s vice vd Yu Sicheng sade: “För det första är Kinas internationella affärer en Singapore företag som styrs av ett amerikanskt börsnoterat företag följer Singapore lagar i fråga om datasekretess samt all kommersiell. kontrakt som omfattar de med våra kunder och partners.

“Vi råkade bara vara ett amerikanskt börsnoterat företag som är baserat i Kina”, sade Yu, som leder leverantörens moln affärer utanför sin hemmamarknad. För närvarande baserad i Peking, kommer sannolikt att flytta till Singapore huvudkontor, som tillkännagavs tidigare i år verkställande.

Med relationer mellan Kina och USA särskilt spänd över cyber hacking och spioneri påståenden tech leverantörer från den kinesiska marknaden möter ofta kundernas frågor om data och molnsäkerhet.

Med relationer mellan Kina och USA särskilt spänd över cyber hacking och spioneri påståenden tech leverantörer från den kinesiska marknaden möter ofta kundernas frågor om data och molnsäkerhet.

Alibaba moln verksamhet i USA fortfarande begynnande och börjar från en liten plats, sade Yu, notera att det hade ännu inte stöter på några säkerhetsrelaterade frågor specifikt förknippade med den kinesiska rötter.

Han påpekade också till säljaren fokus på att öka sina egna säkerhetsfunktioner, som bland annat produktutveckling. Alibaba Yu Sicheng

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

“Säkerhet avser ett vidare begrepp [utanför Alibaba Kina rötter]. De flesta företag är oroade över hur vi kan skydda sina data mot externa attacker”, sade han. Han noterade att Alibaba har ett team av mer än 100 säkerhetsspecialister som fokuserar på produktutveckling för sina Aliyun eller AliCloud, kunder.

“Till skillnad från andra molnleverantörer tillhandahåller vi säkerhetsprodukter direkt till våra kunder,” Yu sade, peka ut säljarens DDoS (Distributed Denial-of-service) försvarsverktyg, CloudShield, som förra året framgångsrikt försvarat en kund i Kina mot en attack som klockad till 453Gbps – den största registreras sedan.

Han tillade att dess molnkunder var fria att välja säkerhetsprodukter från tredjepartsleverantörer om de hade fortfarande oro Alibaba säkerhetsprodukter.

Vad har visat utmanande för säljaren är dess brist på branding i molnet marknaden.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Medan dess moln företag har verkat i mer än sex år i Kina, där kunderna inkluderar China Railway lanserade Alibaba sin internationella moln verksamhet endast i början av 2015.

Kinesiska nätverk jätte säger att det är fortfarande “en liten aktör” i företaget och molnet utrymme, men dess Deutsche Telekom partnerskap kan visa sig vara en beräknad steg för att underlätta i den internationella marknaden.

Han betonade också behovet av att bygga lokala partnerrelationer, inklusive ISV (oberoende programvaruleverantörer) och återförsäljare, på de marknader bolaget är verksamt. “Vår ekosystem är mycket viktigt. Det är en av de viktigaste företagets värderingar inom Alibaba,” förklarade han. “Vi är ett e-handelsföretag, men vi äger inte någon inventering, liknande sådana som Airbnb och Uber. Vi startade från att bygga ett ekosystem. Det är samma sak för AliCloud. Vi vill inte göra detta själva så att bygga ett ekosystem är nyckeln strategi.

Han tillade säljaren var närvarande i diskussioner med flera stora tjänsteleverantörer i regionen, men avböjde att avslöja ytterligare detaljer, konstaterar endast att partnerrelaterade meddelanden skulle släppas snart.

Alibaba också utvecklar en molnportal för att stödja sin verksamhet utanför Kina, och särskilt utformade för att den engelskspråkiga gemenskap. Det kommer att tillgodose plats navigering vanor västra samhället samt Singapores föreskrifter, fakturering och redovisningsregler. Samtliga av bolagets internationella moln affärer faktureras och faktureras till sitt kontor i Singapore.

Alibaba driver för närvarande datacenter i fem regioner i Kina, inklusive Peking och Hangzhou, samt en vardera i Singapore, Hong Kong, och Silicon Valley. Det är ute efter att bygga en andra datacenter i Singapore, sannolikt under nästa kvartal, och i den östra delen av USA. Nya datacenter också planeras att öppna i Dubai och Frankfurt, med ytterligare sådana anläggningar i andra delar av Europa, Japan och Mellanöstern och Sydafrika.

USA förakt för Huawei över cyberspying påståenden inte har utvidgats till karl kinesiska inbördes Alibaba, men kommer senare röra upp liknande problem som det gör aggressiva drag i molnet?

“Vi hoppas att täcka så mycket som den globala IT-marknaden som möjligt,” Yu sade att notera att nya platser för sina datacenter skulle bero på marknaden och kundernas efterfrågan.

AliCloud sysselsätter för närvarande mer än 1200 i hela världen, varav 80 procent är ingenjörer, och har mer än 1,8 miljoner kunder som det stöder antingen direkt eller genom tjänsteleverantörer.

I sina senaste resultat andra kvartalet växte molnet och Internetinfrastrukturen företag 128 procent jämfört med föregående år till klockan US $ 102.000.000 i intäkter. Trots att en av de snabbast växande enheter i organisationen, endast detta segment stod för tre procent av Alibaba totala intäkter.

Företaget i juli meddelade att det var att investera US $ 1 miljard driva tillväxten i sin moln verksamhet och den följande månaden lanserade det en stor uppgifter moln plattform –dubbed DT PAI – att göra det möjligt för utvecklare att analysera stora datamängder.

Utgående från moln noll

Aliyun President Simon Hu sade i en Reuters rapport att bolaget med sin molnteknik nu samlat tillräckligt teknik mognad, hade som målsättning att överträffa Amazon Web Services (AWS) på fyra år.

Frågade om denna ambition, Yu skrattade: “Jag kan inte säga om det tar tre eller fyra eller fem år, men om man tittar på vår enhet tillväxt, vi definitivt växer i en snabbare takt än AWS.”

Han tillade att Alibaba skulle fortsätta att fokusera på teknisk innovation och pekade på den senaste tidens Sortera Benchmark konkurrens, där den kinesiska leverantören distribuerade beräkningsplattform, FuxiSort, överträffade andra i sin kategori i de riktmärken GraySort och MinuteSort.

Vår globala expansion även kommer att vara nyckeln till vår molnet tillväxt “, säger Yu.” Ja, fortfarande kommer de flesta av våra intäkter från Kina, men om vi kan replikera denna framgång i andra länder, förhoppningsvis kan vi öka vårt bidrag till företagets totala intäkter.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters